Groene tagliatelle met gamba's en saffraan
Groene tagliatelle met gamba's en saffraan

Groene tagliatelle met gamba's en saffraan

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 102.2 g
Eiwit 33.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren gamba's gedurende 2 min. in een kom heet water zodat u ze makkelijk kan pellen.

  3. Snipper de sjalot en de basilicumblaadjes fijn.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in heet water legt) en snij ze in blokjes.

  5. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de sjalot al roerend gedurende 1 min.

  8. Voeg de diepgevroren groentereepjes, de Muscat-likeurwijn, de room, de saffraan, de cayennepeper en het paprikapoeder toe en laat 3 à 5 min. sudderen.

  9. Voeg de gepelde gamba's toe en laat al roerend nog eens 3 min. sudderen.

  10. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met citroensap en de gesnipperde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter. Doe er de reepjes oesterzwam in, strooi er de tijm over en bak ze in 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout en hou warm in de oven.

  12. Kook intussen de tagliatelle gaar gedurende 7 à 9 min in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  13. Afwerking:
  14. Schik op elk bord een portie tagliatelle, schep er de saus over en de gebakken reepjes oesterzwam. Versier met wat versgesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren gamba's gedurende 2 min. in een kom heet water zodat u ze makkelijk kan pellen.

  3. Snipper de sjalot en de basilicumblaadjes fijn.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in heet water legt) en snij ze in blokjes.

  5. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de sjalot al roerend gedurende 1 min.

  8. Voeg de diepgevroren groentereepjes, de Muscat-likeurwijn, de room, de saffraan, de cayennepeper en het paprikapoeder toe en laat 3 à 5 min. sudderen.

  9. Voeg de gepelde gamba's toe en laat al roerend nog eens 3 min. sudderen.

  10. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met citroensap en de gesnipperde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter. Doe er de reepjes oesterzwam in, strooi er de tijm over en bak ze in 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout en hou warm in de oven.

  12. Kook intussen de tagliatelle gaar gedurende 7 à 9 min in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  13. Afwerking:
  14. Schik op elk bord een portie tagliatelle, schep er de saus over en de gebakken reepjes oesterzwam. Versier met wat versgesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 102.2 g
Eiwit 33.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Wijn Deze heerlijke goudkleurige chardonnay heeft een aromatisch boeket van ananas, citrusfruit, verse boter en toast. Hij heeft een heel evenwichtige smaak van rijp wit fruit, licht kruidige toetsen en een vleugje vanille (van de rijping in houten vaten). De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris tot in de afdronk. Wijn Château de Dracy A.C. Bourgogne

Bekijk het recept digitaal