- Bewaar

- Bewaar
Groenekool in bechamelsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de groenekool in 4 en verwijder de dikke nerven in het midden van elk blad met een groot mes. Snij in fijne reepjes. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook en kook de reepjes groenekool 10 min. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snipper ondertussen de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep ze eruit en stoof de sjalot 1 min. in het vet van de spekblokjes.
-
Voeg de groenekoolreepjes toe, dek af en laat ± 15 min. stoven op een zacht vuur. Schep af en toe om.
-
Smelt intussen de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Meng goed met een klopper en laat even drogen op het vuur. Giet er de melk beetje bij beetje bij en roer af en toe met de klopper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Doe de spekblokjes bij de groenekool en meng er de bechamelsaus onder. Verwarm nog 1 min.
-
Afwerking:
-
Lekker met gekookte aardappelen en worst of varkenskotelet.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de groenekool in 4 en verwijder de dikke nerven in het midden van elk blad met een groot mes. Snij in fijne reepjes. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook en kook de reepjes groenekool 10 min. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snipper ondertussen de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep ze eruit en stoof de sjalot 1 min. in het vet van de spekblokjes.
-
Voeg de groenekoolreepjes toe, dek af en laat ± 15 min. stoven op een zacht vuur. Schep af en toe om.
-
Smelt intussen de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Meng goed met een klopper en laat even drogen op het vuur. Giet er de melk beetje bij beetje bij en roer af en toe met de klopper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Doe de spekblokjes bij de groenekool en meng er de bechamelsaus onder. Verwarm nog 1 min.
-
Afwerking:
-
Lekker met gekookte aardappelen en worst of varkenskotelet.