Groenekoolsoep met Ardens gebraad
Groenekoolsoep met Ardens gebraad

Groenekoolsoep met Ardens gebraad

45 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 189 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 21 g
Eiwit 13.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de prei in ringen van 0,5 cm.

  5. Verwijder de buitenste bladeren van de groenekool en snij de kool in reepjes van 0,5 cm.

  6. Snij de rapen in blokjes.

  7. Snij het Ardens gebraad in blokjes.

  8. Plet de gedroogde jeneverbessen tussen 2 lepels.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een grote kookpot.

  11. Voeg alle groenten (ui, prei, groenekool en raap) toe en laat 5 min. stoven. Roer om met een houten lepel.

  12. Bestrooi met de bloem en roer goed om.

  13. Leng aan met de bouillon en kruid met de jeneverbessen, peper en zout.

  14. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. doorkoken op een zacht vuur.

  15. Voeg de risone en de blokjes Ardens gebraad toe en laat afgedekt 10 min. doorkoken.

  16. Afwerking:
  17. Versier met takjes kervel of peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de prei in ringen van 0,5 cm.

  5. Verwijder de buitenste bladeren van de groenekool en snij de kool in reepjes van 0,5 cm.

  6. Snij de rapen in blokjes.

  7. Snij het Ardens gebraad in blokjes.

  8. Plet de gedroogde jeneverbessen tussen 2 lepels.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een grote kookpot.

  11. Voeg alle groenten (ui, prei, groenekool en raap) toe en laat 5 min. stoven. Roer om met een houten lepel.

  12. Bestrooi met de bloem en roer goed om.

  13. Leng aan met de bouillon en kruid met de jeneverbessen, peper en zout.

  14. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. doorkoken op een zacht vuur.

  15. Voeg de risone en de blokjes Ardens gebraad toe en laat afgedekt 10 min. doorkoken.

  16. Afwerking:
  17. Versier met takjes kervel of peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 189 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 21 g
Eiwit 13.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Les Pourraques A.C. Coteaux Varois en Provence Wijn Campo Viejo Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal