Groenekoolstoemp
Groenekoolstoemp

Groenekoolstoemp

55 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 17.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de kool in fijne reepjes en snipper de ui fijn.

  4. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer.

  8. Smelt de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak 3 min.

  9. Doe de koolreepjes en de appelen bij de spekjes en stoof 5 min. gaar op een matig vuur. Meng samen met de melk onder de puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de kool in fijne reepjes en snipper de ui fijn.

  4. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer.

  8. Smelt de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak 3 min.

  9. Doe de koolreepjes en de appelen bij de spekjes en stoof 5 min. gaar op een matig vuur. Meng samen met de melk onder de puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 17.2 g

Bekijk het recept digitaal