Groenekoolstoemp
Groenekoolstoemp

Groenekoolstoemp

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 6.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de geschilde aardappelen gedurende 25 min. in lichtgezouten water samen met de groene kool, het blokje groentebouillon, het fijngesnipperde sjalotje en de tijm. Giet goed af. Voeg de boter toe (indien de stoemp te droog is ook een beetje melk) en plet tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de geschilde aardappelen gedurende 25 min. in lichtgezouten water samen met de groene kool, het blokje groentebouillon, het fijngesnipperde sjalotje en de tijm. Giet goed af. Voeg de boter toe (indien de stoemp te droog is ook een beetje melk) en plet tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 6.6 g

Bekijk het recept digitaal