Groenlandse heilbot met kruiden
Groenlandse heilbot met kruiden

Groenlandse heilbot met kruiden

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 L gezouten water aan de kook met de ui (in vieren gesneden), de wortel (in stukjes gesneden), het laurierblad en een snuifje cayennepeper.

  3. Voeg de diepgevroren heilbotfilets toe. Laat gedurende ± 15 min. zachtjes garen.

  4. Voor de saus giet u de room in een pan, samen met het citroensap en peterselie, bieslook en dragon. Meng goed en laat zachtjes verwarmen (zonder te laten koken). Kruid met peper en zout.

  5. Afwerking:
  6. Schep de heilbotfilets voorzichtig op de borden. Schik er met peterselie bestrooide, gekookte aardappelen naast. Giet de helft van de saus over de vis en geef er de rest apart bij. Dien op met boontjes of witloof.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 L gezouten water aan de kook met de ui (in vieren gesneden), de wortel (in stukjes gesneden), het laurierblad en een snuifje cayennepeper.

  3. Voeg de diepgevroren heilbotfilets toe. Laat gedurende ± 15 min. zachtjes garen.

  4. Voor de saus giet u de room in een pan, samen met het citroensap en peterselie, bieslook en dragon. Meng goed en laat zachtjes verwarmen (zonder te laten koken). Kruid met peper en zout.

  5. Afwerking:
  6. Schep de heilbotfilets voorzichtig op de borden. Schik er met peterselie bestrooide, gekookte aardappelen naast. Giet de helft van de saus over de vis en geef er de rest apart bij. Dien op met boontjes of witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 31.1 g

Bekijk het recept digitaal