Groentebrochettes met pindasaus
Groentebrochettes met pindasaus

Groentebrochettes met pindasaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 80.8 g
Suiker 50.1 g
Vezel 14.3 g
Eiwit 20 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.) - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af. - Snij intussen de bloemkool in roosjes. - Verwijder de draden van de maïskolven en snij elke maïskolf in 3. - Kook de bloemkool en de maïs 5 min. in lichtgezouten water. Giet af. - Snij de ongeschilde courgettes in heel dunne linten met een dunschiller en rol ze op. - Snij de rode uien in 4 en de ananas in blokjes van 3 cm. - Maak brochettes van de groenten, de krieltjes, de rode uien en de ananas. Prik in willekeurige volgorde op brochettestokjes. - Hak de pindanoten en de koriander grof.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Maak intussen de pindasaus: pers de limoen en meng het sap met de ketjap, de pindakaas, de sojasaus en de kokosmelk.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de brochettes met wat pindasaus en werk af met de pindanoten en de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.) - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af. - Snij intussen de bloemkool in roosjes. - Verwijder de draden van de maïskolven en snij elke maïskolf in 3. - Kook de bloemkool en de maïs 5 min. in lichtgezouten water. Giet af. - Snij de ongeschilde courgettes in heel dunne linten met een dunschiller en rol ze op. - Snij de rode uien in 4 en de ananas in blokjes van 3 cm. - Maak brochettes van de groenten, de krieltjes, de rode uien en de ananas. Prik in willekeurige volgorde op brochettestokjes. - Hak de pindanoten en de koriander grof.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Maak intussen de pindasaus: pers de limoen en meng het sap met de ketjap, de pindakaas, de sojasaus en de kokosmelk.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de brochettes met wat pindasaus en werk af met de pindanoten en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 80.8 g
Suiker 50.1 g
Vezel 14.3 g
Eiwit 20 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Curtius Smash Blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal