Groenteburger en aardappelslaatje met rodekool en passievrucht
Groenteburger en aardappelslaatje met rodekool en passievrucht

Groenteburger en aardappelslaatje met rodekool en passievrucht

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 34 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 67.2 g
Suiker 14.6 g
Vezel 14.5 g
Eiwit 12.8 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halve rodekool in heel fijne reepjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  6. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  10. Maak intussen een vinaigrette met het passievruchtenvlees, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren burgers ± 7 min. aan elke kant.

  12. Meng de rodekool en de granaatappelpitjes onder de aardappelen. Snij vruchtvlees van de avocado in blokjes en voeg toe aan het slaatje. Breng op smaak met de vinaigrette en werk af met de lente-uitjes.

Tip

Bloemkoolburgers? Die maak u makkelijk zelf! Laat eerst 500 g diepgevroren bloemkoolrijst volledig ontdooien. Meng er 2 eieren en 6 eetl. paneermaal onder. Kruid met peper en zout en rol er balletjes van. Druk ze wat platter om burgers te maken. Bak ze daarna 2 à 3 min. aan elke kant in wat olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halve rodekool in heel fijne reepjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  6. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  10. Maak intussen een vinaigrette met het passievruchtenvlees, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren burgers ± 7 min. aan elke kant.

  12. Meng de rodekool en de granaatappelpitjes onder de aardappelen. Snij vruchtvlees van de avocado in blokjes en voeg toe aan het slaatje. Breng op smaak met de vinaigrette en werk af met de lente-uitjes.

Tip

Bloemkoolburgers? Die maak u makkelijk zelf! Laat eerst 500 g diepgevroren bloemkoolrijst volledig ontdooien. Meng er 2 eieren en 6 eetl. paneermaal onder. Kruid met peper en zout en rol er balletjes van. Druk ze wat platter om burgers te maken. Bak ze daarna 2 à 3 min. aan elke kant in wat olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 34 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 67.2 g
Suiker 14.6 g
Vezel 14.5 g
Eiwit 12.8 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bloemekei Blond bier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête du Cuvée' Gris I.G.P. Sable de Camargue

Bekijk het recept digitaal