Groenteburger met avocadomayonaise
Groenteburger met avocadomayonaise

Groenteburger met avocadomayonaise

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 21.6 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de tomaten in 8 gelijke schijfjes.

  5. Snij de ui in fijne ringen. Snipper de munt fijn.

  6. Snij de tuinkers los.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak de broodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.

  11. Snij de helft van de avocado in stukken en prak fijn met een vork. Roer er de munt, de mayonaise en de pijnboompitten onder. Kruid met peper en zout.

  12. Snij de andere helft van de avocado in dunne plakjes.

  13. Snij de broodjes open en verdeel wat veldsla over de onderste helft. Snij elke groenteburger in 2 en schik op het broodje. Lepel er wat avocadomayonaise op. Werk af met schijfjes tomaat, plakjes avocado, rode ui en plukjes tuinkers. Bedek met de bovenkant van de broodjes en steek eventueel vast met een prikkertje.

  14. Afwerking:
  15. Geef er de rest van de veldsla bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de tomaten in 8 gelijke schijfjes.

  5. Snij de ui in fijne ringen. Snipper de munt fijn.

  6. Snij de tuinkers los.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak de broodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.

  11. Snij de helft van de avocado in stukken en prak fijn met een vork. Roer er de munt, de mayonaise en de pijnboompitten onder. Kruid met peper en zout.

  12. Snij de andere helft van de avocado in dunne plakjes.

  13. Snij de broodjes open en verdeel wat veldsla over de onderste helft. Snij elke groenteburger in 2 en schik op het broodje. Lepel er wat avocadomayonaise op. Werk af met schijfjes tomaat, plakjes avocado, rode ui en plukjes tuinkers. Bedek met de bovenkant van de broodjes en steek eventueel vast met een prikkertje.

  14. Afwerking:
  15. Geef er de rest van de veldsla bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 21.6 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. `Isola' Nero d'Avola Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal