Groenteburger met oosterse broccoliwok
Groenteburger met oosterse broccoliwok

Groenteburger met oosterse broccoliwok

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 30.4 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de groenteburgers oppervlakkig ontdooien.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes en kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Rasp intussen de gember fijn.

  6. Spoel de limoen onder koud water en boen goed schoon. Rasp de schil van 1/2 limoen. Pers de volledige limoen.

  7. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de paprika's in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lenteui, het knoflook, de limoenzeste en de paprikareepjes ± 4 min. Schep er de broccoliroosjes onder en bak nog 2 min.

  11. Voeg het limoensap en de sojasaus toe en laat nog even opwarmen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een pan en bak de groenteburgers op een zacht vuur mooi goudbruin.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met langkorrelrijst.

Tip

Baby eet mee +18 M Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (ontdooitijd + 20 min.) 1. Laat 1/2 groenteburger oppervlakkig ontdooien. 2. Snij 75 g broccoli in roosjes en 25 g paprika in stukjes. Kook de broccoli en de paprika samen met 25 g langkorrelrijst 12 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 3. Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak een halve groenteburger aan elke kant goudbruin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de groenteburgers oppervlakkig ontdooien.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes en kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Rasp intussen de gember fijn.

  6. Spoel de limoen onder koud water en boen goed schoon. Rasp de schil van 1/2 limoen. Pers de volledige limoen.

  7. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de paprika's in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lenteui, het knoflook, de limoenzeste en de paprikareepjes ± 4 min. Schep er de broccoliroosjes onder en bak nog 2 min.

  11. Voeg het limoensap en de sojasaus toe en laat nog even opwarmen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een pan en bak de groenteburgers op een zacht vuur mooi goudbruin.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met langkorrelrijst.

Tip

Baby eet mee +18 M Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (ontdooitijd + 20 min.) 1. Laat 1/2 groenteburger oppervlakkig ontdooien. 2. Snij 75 g broccoli in roosjes en 25 g paprika in stukjes. Kook de broccoli en de paprika samen met 25 g langkorrelrijst 12 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 3. Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak een halve groenteburger aan elke kant goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 30.4 g
Eiwit 9.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jupiler Blue Pilsbier Wijn Riesling - Bestheim A.O.P. Alsace

Bekijk het recept digitaal