- Bewaar

- Bewaar
Groenteburger met oosterse broccoliwok
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Blue Pilsbier Wijn Riesling - Bestheim A.O.P. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de groenteburgers oppervlakkig ontdooien.
-
Verdeel de broccoli in roosjes en kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Rasp intussen de gember fijn.
-
Spoel de limoen onder koud water en boen goed schoon. Rasp de schil van 1/2 limoen. Pers de volledige limoen.
-
Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.
-
Snij de paprika's in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lenteui, het knoflook, de limoenzeste en de paprikareepjes ± 4 min. Schep er de broccoliroosjes onder en bak nog 2 min.
-
Voeg het limoensap en de sojasaus toe en laat nog even opwarmen.
-
Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een pan en bak de groenteburgers op een zacht vuur mooi goudbruin.
-
Afwerking:
-
Serveer met langkorrelrijst.
Baby eet mee +18 M Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (ontdooitijd + 20 min.) 1. Laat 1/2 groenteburger oppervlakkig ontdooien. 2. Snij 75 g broccoli in roosjes en 25 g paprika in stukjes. Kook de broccoli en de paprika samen met 25 g langkorrelrijst 12 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 3. Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak een halve groenteburger aan elke kant goudbruin.
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Blue Pilsbier Wijn Riesling - Bestheim A.O.P. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de groenteburgers oppervlakkig ontdooien.
-
Verdeel de broccoli in roosjes en kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Rasp intussen de gember fijn.
-
Spoel de limoen onder koud water en boen goed schoon. Rasp de schil van 1/2 limoen. Pers de volledige limoen.
-
Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.
-
Snij de paprika's in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lenteui, het knoflook, de limoenzeste en de paprikareepjes ± 4 min. Schep er de broccoliroosjes onder en bak nog 2 min.
-
Voeg het limoensap en de sojasaus toe en laat nog even opwarmen.
-
Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een pan en bak de groenteburgers op een zacht vuur mooi goudbruin.
-
Afwerking:
-
Serveer met langkorrelrijst.
Baby eet mee +18 M Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (ontdooitijd + 20 min.) 1. Laat 1/2 groenteburger oppervlakkig ontdooien. 2. Snij 75 g broccoli in roosjes en 25 g paprika in stukjes. Kook de broccoli en de paprika samen met 25 g langkorrelrijst 12 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 3. Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak een halve groenteburger aan elke kant goudbruin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Blue Pilsbier Wijn Riesling - Bestheim A.O.P. Alsace