- Bewaar

- Bewaar
Groenteburger van zoete aardappel en aubergine
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Domaine du Grand Pouget A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Laat goed drogen op het vuur en pureer met een pureestamper.
-
Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes mooi bruin en gaar.
-
Snipper intussen de lente-uitjes fijn.
-
Hak de pistachenoten, de peterselie en de munt fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Meng de gebakken aubergineblokjes met de zoete aardappelpuree en alle andere ingrediënten (behalve de rest van de olijfolie). Kruid met de dille, zwarte peper en zout.
-
Vorm 8 burgers met de hand. Leg ze minstens 30 min. in de koelkast.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bestrijk de groenteburgers lichtjes met de rest van de olijfolie en bak op een hete barbecue tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn en grillstreepjes hebben.
-
Afwerking:
-
Serveer 2 groenteburgers per persoon en geef er een groene gemengde salade bij.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Domaine du Grand Pouget A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Laat goed drogen op het vuur en pureer met een pureestamper.
-
Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes mooi bruin en gaar.
-
Snipper intussen de lente-uitjes fijn.
-
Hak de pistachenoten, de peterselie en de munt fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Meng de gebakken aubergineblokjes met de zoete aardappelpuree en alle andere ingrediënten (behalve de rest van de olijfolie). Kruid met de dille, zwarte peper en zout.
-
Vorm 8 burgers met de hand. Leg ze minstens 30 min. in de koelkast.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bestrijk de groenteburgers lichtjes met de rest van de olijfolie en bak op een hete barbecue tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn en grillstreepjes hebben.
-
Afwerking:
-
Serveer 2 groenteburgers per persoon en geef er een groene gemengde salade bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Domaine du Grand Pouget A.O.P. Bergerac