Groenteburger van zoete aardappel en aubergine
Groenteburger van zoete aardappel en aubergine

Groenteburger van zoete aardappel en aubergine

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 265 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 23.6 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Laat goed drogen op het vuur en pureer met een pureestamper.

  3. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes mooi bruin en gaar.

  5. Snipper intussen de lente-uitjes fijn.

  6. Hak de pistachenoten, de peterselie en de munt fijn.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Meng de gebakken aubergineblokjes met de zoete aardappelpuree en alle andere ingrediënten (behalve de rest van de olijfolie). Kruid met de dille, zwarte peper en zout.

  9. Vorm 8 burgers met de hand. Leg ze minstens 30 min. in de koelkast.

  10. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  11. Bestrijk de groenteburgers lichtjes met de rest van de olijfolie en bak op een hete barbecue tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn en grillstreepjes hebben.

  12. Afwerking:
  13. Serveer 2 groenteburgers per persoon en geef er een groene gemengde salade bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Laat goed drogen op het vuur en pureer met een pureestamper.

  3. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes mooi bruin en gaar.

  5. Snipper intussen de lente-uitjes fijn.

  6. Hak de pistachenoten, de peterselie en de munt fijn.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Meng de gebakken aubergineblokjes met de zoete aardappelpuree en alle andere ingrediënten (behalve de rest van de olijfolie). Kruid met de dille, zwarte peper en zout.

  9. Vorm 8 burgers met de hand. Leg ze minstens 30 min. in de koelkast.

  10. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  11. Bestrijk de groenteburgers lichtjes met de rest van de olijfolie en bak op een hete barbecue tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn en grillstreepjes hebben.

  12. Afwerking:
  13. Serveer 2 groenteburgers per persoon en geef er een groene gemengde salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 265 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 23.6 g
Eiwit 7.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Domaine du Grand Pouget A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal