- Bewaar

- Bewaar
Groentecurry
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verdeel de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steeltjes en snij ze in blokjes van 1 cm.
-
Breek de prinsessenbonen in 2.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in grote kookpot en roerbak de uien, het knoflook, de wortelen en de paprika's 10 min.
-
Kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper. Overgiet met de kokosmelk en de groentebouillon.
-
Voeg de prinsessenbonen, de broccoliroosjes en de steeltjes van de broccoli toe. Laat nog 10 min. op het vuur staan. Kruid met peper en zout.
Ook lekker met vlees: voeg reepjes gebakken spek of kippenreepjes toe.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verdeel de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steeltjes en snij ze in blokjes van 1 cm.
-
Breek de prinsessenbonen in 2.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in grote kookpot en roerbak de uien, het knoflook, de wortelen en de paprika's 10 min.
-
Kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper. Overgiet met de kokosmelk en de groentebouillon.
-
Voeg de prinsessenbonen, de broccoliroosjes en de steeltjes van de broccoli toe. Laat nog 10 min. op het vuur staan. Kruid met peper en zout.
Ook lekker met vlees: voeg reepjes gebakken spek of kippenreepjes toe.