Groentecurry
Groentecurry

Groentecurry

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 62.8 g
Eiwit 14.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steeltjes en snij ze in blokjes van 1 cm.

  6. Breek de prinsessenbonen in 2.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  8. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  9. Bereiding:
  10. Kook de quinoa in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in grote kookpot en roerbak de uien, het knoflook, de wortelen en de paprika's 10 min.

  12. Kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper. Overgiet met de kokosmelk en de groentebouillon.

  13. Voeg de prinsessenbonen, de broccoliroosjes en de steeltjes van de broccoli toe. Laat nog 10 min. op het vuur staan. Kruid met peper en zout.

Tip

Ook lekker met vlees: voeg reepjes gebakken spek of kippenreepjes toe.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steeltjes en snij ze in blokjes van 1 cm.

  6. Breek de prinsessenbonen in 2.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  8. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  9. Bereiding:
  10. Kook de quinoa in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in grote kookpot en roerbak de uien, het knoflook, de wortelen en de paprika's 10 min.

  12. Kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper. Overgiet met de kokosmelk en de groentebouillon.

  13. Voeg de prinsessenbonen, de broccoliroosjes en de steeltjes van de broccoli toe. Laat nog 10 min. op het vuur staan. Kruid met peper en zout.

Tip

Ook lekker met vlees: voeg reepjes gebakken spek of kippenreepjes toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 62.8 g
Eiwit 14.3 g

Bekijk het recept digitaal