Groentecurry
Groentecurry

Groentecurry

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 22.4 g
Koolhydraat 76 g
Eiwit 14.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Snij de wortelen in staafjes van 3 bij 1/2 cm.

  7. Rasp de gember.

  8. Trek de blaadjes van de takjes koriander (zet de takjes opzij).

  9. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en hak fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Mix intussen de gember, de takjes koriander, de pepertjes, de kokosmelk, het kerriepoeder, de kurkuma en de tomatenpuree tot een gladde saus.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de bloemkoolroosjes, de pompoenblokjes, de wortelstaafjes en de fijngesnipperde uien 5 min.

  14. Voeg de kerriesaus toe, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Doe er de diepgevroren erwten 2 min. voor het einde van de kooktijd bij.

  15. Afwerking:
  16. Werk de groentecurry af met blaadjes koriander en geef er de basmatirijst bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6 maanden Bereiding (20 min.) 1 Snij 1/2 wortel en 70 g vruchtvlees van pompoen in blokjes. Snipper 1 takje verse koriander fijn. 2 Kook 20 g rijst samen met de pompoen, de wortel en 1 bloemkoolroosje ± 12 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix alles en meng er de koriander en 1 koffiel. plantaardige olie onder. Kruid lichtjes met peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Snij de wortelen in staafjes van 3 bij 1/2 cm.

  7. Rasp de gember.

  8. Trek de blaadjes van de takjes koriander (zet de takjes opzij).

  9. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en hak fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Mix intussen de gember, de takjes koriander, de pepertjes, de kokosmelk, het kerriepoeder, de kurkuma en de tomatenpuree tot een gladde saus.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de bloemkoolroosjes, de pompoenblokjes, de wortelstaafjes en de fijngesnipperde uien 5 min.

  14. Voeg de kerriesaus toe, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Doe er de diepgevroren erwten 2 min. voor het einde van de kooktijd bij.

  15. Afwerking:
  16. Werk de groentecurry af met blaadjes koriander en geef er de basmatirijst bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6 maanden Bereiding (20 min.) 1 Snij 1/2 wortel en 70 g vruchtvlees van pompoen in blokjes. Snipper 1 takje verse koriander fijn. 2 Kook 20 g rijst samen met de pompoen, de wortel en 1 bloemkoolroosje ± 12 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix alles en meng er de koriander en 1 koffiel. plantaardige olie onder. Kruid lichtjes met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 22.4 g
Koolhydraat 76 g
Eiwit 14.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tormentoso Cellar Selection Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal