- Bewaar

- Bewaar
Groentecurry met butternut en kippenblokjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.
-
Laat de pompoenblokjes ontdooien.
-
Snipper de rode ui fijn. Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm. Snij de peultjes in gelijke stukken van ± 1 cm. Halveer de kerstomaten. Breek de stengel citroengras in 2 en kneus lichtjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en stoof de ui glazig. Voeg de pompoenblokjes en het citroengras toe en laat 5 min. mee stoven. Roer regelmatig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 1 min. mee stoven.
-
Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe (naar smaak).
-
Meng de kippenblokjes onder de groentecurry. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de rijst 11 à 13 min. in de kookpot met kokend water.
-
Voeg de peultjes en de kerstomaten toe aan de curry en laat nog 5 min. sudderen.
-
Giet intussen de rijst af en snipper de koriander fijn.
-
Serveer de rijst samen met de groentecurry met kip.
-
Afwerking:
-
Werk af met de koriander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.
-
Laat de pompoenblokjes ontdooien.
-
Snipper de rode ui fijn. Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm. Snij de peultjes in gelijke stukken van ± 1 cm. Halveer de kerstomaten. Breek de stengel citroengras in 2 en kneus lichtjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en stoof de ui glazig. Voeg de pompoenblokjes en het citroengras toe en laat 5 min. mee stoven. Roer regelmatig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 1 min. mee stoven.
-
Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe (naar smaak).
-
Meng de kippenblokjes onder de groentecurry. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de rijst 11 à 13 min. in de kookpot met kokend water.
-
Voeg de peultjes en de kerstomaten toe aan de curry en laat nog 5 min. sudderen.
-
Giet intussen de rijst af en snipper de koriander fijn.
-
Serveer de rijst samen met de groentecurry met kip.
-
Afwerking:
-
Werk af met de koriander.