Groentecurry met butternut en kippenblokjes
Groentecurry met butternut en kippenblokjes

Groentecurry met butternut en kippenblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 27.2 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 61.2 g
Suiker 9.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.

  3. Laat de pompoenblokjes ontdooien.

  4. Snipper de rode ui fijn. Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm. Snij de peultjes in gelijke stukken van ± 1 cm. Halveer de kerstomaten. Breek de stengel citroengras in 2 en kneus lichtjes.

  5. Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en stoof de ui glazig. Voeg de pompoenblokjes en het citroengras toe en laat 5 min. mee stoven. Roer regelmatig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 1 min. mee stoven.

  6. Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe (naar smaak).

  7. Meng de kippenblokjes onder de groentecurry. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Kook intussen de rijst 11 à 13 min. in de kookpot met kokend water.

  9. Voeg de peultjes en de kerstomaten toe aan de curry en laat nog 5 min. sudderen.

  10. Giet intussen de rijst af en snipper de koriander fijn.

  11. Serveer de rijst samen met de groentecurry met kip.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.

  3. Laat de pompoenblokjes ontdooien.

  4. Snipper de rode ui fijn. Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm. Snij de peultjes in gelijke stukken van ± 1 cm. Halveer de kerstomaten. Breek de stengel citroengras in 2 en kneus lichtjes.

  5. Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en stoof de ui glazig. Voeg de pompoenblokjes en het citroengras toe en laat 5 min. mee stoven. Roer regelmatig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 1 min. mee stoven.

  6. Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe (naar smaak).

  7. Meng de kippenblokjes onder de groentecurry. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Kook intussen de rijst 11 à 13 min. in de kookpot met kokend water.

  9. Voeg de peultjes en de kerstomaten toe aan de curry en laat nog 5 min. sudderen.

  10. Giet intussen de rijst af en snipper de koriander fijn.

  11. Serveer de rijst samen met de groentecurry met kip.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 27.2 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 61.2 g
Suiker 9.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal