- Bewaar

- Bewaar
Groenteroomsoep met kippenreepjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in fijne reepjes van 5 cm lang en 1/2 cm breed.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de kaas in blokjes van 1/2 cm.
-
Meng de eidooier onder de room.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en stoof 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder en roer goed.
-
Giet er de kippenbouillon en het bier over.
-
Voeg de kippenreepjes toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. afgedekt garen.
-
Roer de eimengeling er op het einde van de bereiding onder en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Garneer de soep met fijngesnipperde peter-selie en dien onmiddellijk op. Serveer de blokjes kaas apart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in fijne reepjes van 5 cm lang en 1/2 cm breed.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de kaas in blokjes van 1/2 cm.
-
Meng de eidooier onder de room.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en stoof 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder en roer goed.
-
Giet er de kippenbouillon en het bier over.
-
Voeg de kippenreepjes toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. afgedekt garen.
-
Roer de eimengeling er op het einde van de bereiding onder en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Garneer de soep met fijngesnipperde peter-selie en dien onmiddellijk op. Serveer de blokjes kaas apart.