Groenteroomsoep met kippenreepjes
Groenteroomsoep met kippenreepjes

Groenteroomsoep met kippenreepjes

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kipfilet in fijne reepjes van 5 cm lang en 1/2 cm breed.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de kaas in blokjes van 1/2 cm.

  6. Meng de eidooier onder de room.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  10. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en stoof 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder en roer goed.

  12. Giet er de kippenbouillon en het bier over.

  13. Voeg de kippenreepjes toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. afgedekt garen.

  14. Roer de eimengeling er op het einde van de bereiding onder en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep niet meer koken.

  15. Afwerking:
  16. Garneer de soep met fijngesnipperde peter-selie en dien onmiddellijk op. Serveer de blokjes kaas apart.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kipfilet in fijne reepjes van 5 cm lang en 1/2 cm breed.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de kaas in blokjes van 1/2 cm.

  6. Meng de eidooier onder de room.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  10. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en stoof 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder en roer goed.

  12. Giet er de kippenbouillon en het bier over.

  13. Voeg de kippenreepjes toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. afgedekt garen.

  14. Roer de eimengeling er op het einde van de bereiding onder en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep niet meer koken.

  15. Afwerking:
  16. Garneer de soep met fijngesnipperde peter-selie en dien onmiddellijk op. Serveer de blokjes kaas apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 19.9 g

Bekijk het recept digitaal