Groentesoep met gerookte spekblokjes
Groentesoep met gerookte spekblokjes

Groentesoep met gerookte spekblokjes

50 min.
Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de bouillon: halveer de ui en prik in elke helft 2 kruidnagels. Snij de wortel in grote stukken.

  3. Voor de soep: snij de groenten in kleine stukjes. Hou enkele blaadjes van de groene selder apart voor de afwerking.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (10 min. + 30 min. kooktijd)
  6. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een kookpot. Leng aan met 1,5 L koud water.

  7. Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. sudderen.

  8. Haal de 2 sneden gerookt spek uit de bouillon en hou ze apart. Zeef de bouillon.

  9. De dag zelf (15 min.)
  10. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot.

  11. Voeg de fijngehakte groenten toe en laat ± 3 min. stoven op een zacht vuurtje.

  12. Bestrooi met 1,5 eetl. bloem en meng met een houten lepel.

  13. Voeg de gezeefde bouillon en de geconcentreerde tomatenpuree toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 min. koken.

  14. Verwijder intussen het zwoerd van de sneden gerookt spek en snij in blokjes.

  15. Afwerking:
  16. Doe de gerookte spekblokjes in de soep en werk af met enkele blaadjes groene selder. Dien meteen op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de bouillon: halveer de ui en prik in elke helft 2 kruidnagels. Snij de wortel in grote stukken.

  3. Voor de soep: snij de groenten in kleine stukjes. Hou enkele blaadjes van de groene selder apart voor de afwerking.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (10 min. + 30 min. kooktijd)
  6. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een kookpot. Leng aan met 1,5 L koud water.

  7. Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. sudderen.

  8. Haal de 2 sneden gerookt spek uit de bouillon en hou ze apart. Zeef de bouillon.

  9. De dag zelf (15 min.)
  10. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot.

  11. Voeg de fijngehakte groenten toe en laat ± 3 min. stoven op een zacht vuurtje.

  12. Bestrooi met 1,5 eetl. bloem en meng met een houten lepel.

  13. Voeg de gezeefde bouillon en de geconcentreerde tomatenpuree toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 min. koken.

  14. Verwijder intussen het zwoerd van de sneden gerookt spek en snij in blokjes.

  15. Afwerking:
  16. Doe de gerookte spekblokjes in de soep en werk af met enkele blaadjes groene selder. Dien meteen op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal