- Bewaar

- Bewaar
Groentesoep met gerookte spekblokjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de bouillon: halveer de ui en prik in elke helft 2 kruidnagels. Snij de wortel in grote stukken.
-
Voor de soep: snij de groenten in kleine stukjes. Hou enkele blaadjes van de groene selder apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 30 min. kooktijd)
-
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een kookpot. Leng aan met 1,5 L koud water.
-
Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. sudderen.
-
Haal de 2 sneden gerookt spek uit de bouillon en hou ze apart. Zeef de bouillon.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot.
-
Voeg de fijngehakte groenten toe en laat ± 3 min. stoven op een zacht vuurtje.
-
Bestrooi met 1,5 eetl. bloem en meng met een houten lepel.
-
Voeg de gezeefde bouillon en de geconcentreerde tomatenpuree toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 min. koken.
-
Verwijder intussen het zwoerd van de sneden gerookt spek en snij in blokjes.
-
Afwerking:
-
Doe de gerookte spekblokjes in de soep en werk af met enkele blaadjes groene selder. Dien meteen op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de bouillon: halveer de ui en prik in elke helft 2 kruidnagels. Snij de wortel in grote stukken.
-
Voor de soep: snij de groenten in kleine stukjes. Hou enkele blaadjes van de groene selder apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 30 min. kooktijd)
-
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een kookpot. Leng aan met 1,5 L koud water.
-
Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. sudderen.
-
Haal de 2 sneden gerookt spek uit de bouillon en hou ze apart. Zeef de bouillon.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot.
-
Voeg de fijngehakte groenten toe en laat ± 3 min. stoven op een zacht vuurtje.
-
Bestrooi met 1,5 eetl. bloem en meng met een houten lepel.
-
Voeg de gezeefde bouillon en de geconcentreerde tomatenpuree toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 min. koken.
-
Verwijder intussen het zwoerd van de sneden gerookt spek en snij in blokjes.
-
Afwerking:
-
Doe de gerookte spekblokjes in de soep en werk af met enkele blaadjes groene selder. Dien meteen op.