Groentestoofpotje met couscous
Groentestoofpotje met couscous

Groentestoofpotje met couscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 402 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 58.8 g
Eiwit 11.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Breek de diepgevroren prinsessenbonen in 2.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de paprikareepjes, de knolselderblokjes en de courgetteschijven gedurende 5 min. Overgiet met ± 3 dl groentebouillon en bestrooi met de kruiden. Laat 15 min. sudderen.

  6. Roer er de tomatenblokjes, de prinsessenbonen en de tomatenpuree onder en laat nog 10 min. sudderen.

  7. Giet ondertussen de rest van de bouillon (5 dl) over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen.

  8. Wanneer alle bouillon is geabsorbeerd: maak het tarwegriesmeel los met een vork en roer er 3 eetl. olijfolie onder. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Voeg wat harissa toe aan de groentjes (naar smaak) en kruid bij met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer onmiddellijk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Breek de diepgevroren prinsessenbonen in 2.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de paprikareepjes, de knolselderblokjes en de courgetteschijven gedurende 5 min. Overgiet met ± 3 dl groentebouillon en bestrooi met de kruiden. Laat 15 min. sudderen.

  6. Roer er de tomatenblokjes, de prinsessenbonen en de tomatenpuree onder en laat nog 10 min. sudderen.

  7. Giet ondertussen de rest van de bouillon (5 dl) over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen.

  8. Wanneer alle bouillon is geabsorbeerd: maak het tarwegriesmeel los met een vork en roer er 3 eetl. olijfolie onder. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Voeg wat harissa toe aan de groentjes (naar smaak) en kruid bij met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 402 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 58.8 g
Eiwit 11.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brigand Speciaalbier Wijn Tarapacá Merlot D.O. Maipo Valley Chili

Bekijk het recept digitaal