Groentestoofpotje met pastinaak en kippendijen
Groentestoofpotje met pastinaak en kippendijen

Groentestoofpotje met pastinaak en kippendijen

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 71.2 g
Suiker 14.7 g
Vezel 10.5 g
Eiwit 40.4 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de pastinaken en snij in blokjes die ongeveer even groot zijn als de spaghettigroenten.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 10 min. verder garen.

  8. Voeg de spaghettigroenten, de pastinaak, het knoflook, de tomatenstukjes en de rijst toe. Overgiet met de kippenbouillon en meng goed.

  9. Laat op een zacht vuur 20 min. verder garen. Roer af en toe zodat de rijst niet blijft plakken aan de kookpot. Voeg eventueel nog wat extra vocht toe.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Schil 100 g pastinaak en snij in gelijke stukjes. Kook samen met 30 g rijst en 30 g vlees van hele dij van braadkip (zonder vel) 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de pastinaken en snij in blokjes die ongeveer even groot zijn als de spaghettigroenten.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 10 min. verder garen.

  8. Voeg de spaghettigroenten, de pastinaak, het knoflook, de tomatenstukjes en de rijst toe. Overgiet met de kippenbouillon en meng goed.

  9. Laat op een zacht vuur 20 min. verder garen. Roer af en toe zodat de rijst niet blijft plakken aan de kookpot. Voeg eventueel nog wat extra vocht toe.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Schil 100 g pastinaak en snij in gelijke stukjes. Kook samen met 30 g rijst en 30 g vlees van hele dij van braadkip (zonder vel) 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 71.2 g
Suiker 14.7 g
Vezel 10.5 g
Eiwit 40.4 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Saint-Véran A.O.P. 'La Charmée' Cave de Prissé

Bekijk het recept digitaal