Groentetaart met serranoham en olijven
Groentetaart met serranoham en olijven

Groentetaart met serranoham en olijven

1 u.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 10.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien. Rol het uit tot het groot genoeg is om er een taartvorm van ± 24 cm doorsnede en 3 cm hoogte mee te bekleden.

  3. Pers het knoflookteentje en meng het met de olijven en de olijfolie.

  4. Bereiding:
  5. Bekleed de taartvorm met het deeg en doorprik de bodem met een vork (zonder de vorm vooraf in te boteren).

  6. Verdeel de diepgevroren Forestière-pangroenten gelijkmatig over de bodem. Schik enkele broccoliroosjes (uit de groentemengeling) in het midden. Bewaar wat rode paprikastukjes voor de versiering.

  7. Snij de serranoham in repen van ± 3 cm en rol ze op als een roosje. Verdeel ze over de groenten.

  8. Klop de eieren los met de room en de kruiden. Strijk er de rand mee in. Giet de rest gelijkmatig over de taart.

  9. Verdeel ook de olijven met het lookmengsel over de taart en versier met rode paprikareepjes.

  10. Bak de taart 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven (250 °C). Als ze te bruin wordt, dekt u ze af met aluminiumfolie. Ze is klaar zodra de eivulling in het midden gestold is.

  11. Afwerking:
  12. Laat de taart ± 2 min. rusten en schuif ze op een schotel. Dien warm, lauw of koud op met een gemengde salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien. Rol het uit tot het groot genoeg is om er een taartvorm van ± 24 cm doorsnede en 3 cm hoogte mee te bekleden.

  3. Pers het knoflookteentje en meng het met de olijven en de olijfolie.

  4. Bereiding:
  5. Bekleed de taartvorm met het deeg en doorprik de bodem met een vork (zonder de vorm vooraf in te boteren).

  6. Verdeel de diepgevroren Forestière-pangroenten gelijkmatig over de bodem. Schik enkele broccoliroosjes (uit de groentemengeling) in het midden. Bewaar wat rode paprikastukjes voor de versiering.

  7. Snij de serranoham in repen van ± 3 cm en rol ze op als een roosje. Verdeel ze over de groenten.

  8. Klop de eieren los met de room en de kruiden. Strijk er de rand mee in. Giet de rest gelijkmatig over de taart.

  9. Verdeel ook de olijven met het lookmengsel over de taart en versier met rode paprikareepjes.

  10. Bak de taart 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven (250 °C). Als ze te bruin wordt, dekt u ze af met aluminiumfolie. Ze is klaar zodra de eivulling in het midden gestold is.

  11. Afwerking:
  12. Laat de taart ± 2 min. rusten en schuif ze op een schotel. Dien warm, lauw of koud op met een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 10.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Hij bezit een droge, fruitige en licht kruidige smaak. Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid.

Bekijk het recept digitaal