Groentetorentje van tomaat en broccoli
Groentetorentje van tomaat en broccoli

Groentetorentje van tomaat en broccoli

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Pel ondertussen de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in stukjes.

  3. Hak de peterselie grof.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Meng de mosterd onder de eidooier (op kamertemperatuur) en voeg de olijfolie toe. Klop goed en breng op smaak met het citroensap, het geperste knoflook, peper en zout.

  6. Meng de broccoliroosjes met de cashewnoten, de tomatenstukjes en de grof gehakte peterselie. Roer er de mosterdmengeling onder.

  7. Maak een torentje van de groentemengeling in het midden van elk bord. Gebruik een inox ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem voor een mooi resultaat. Geef er een stukje ciabatta en een slaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Pel ondertussen de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in stukjes.

  3. Hak de peterselie grof.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Meng de mosterd onder de eidooier (op kamertemperatuur) en voeg de olijfolie toe. Klop goed en breng op smaak met het citroensap, het geperste knoflook, peper en zout.

  6. Meng de broccoliroosjes met de cashewnoten, de tomatenstukjes en de grof gehakte peterselie. Roer er de mosterdmengeling onder.

  7. Maak een torentje van de groentemengeling in het midden van elk bord. Gebruik een inox ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem voor een mooi resultaat. Geef er een stukje ciabatta en een slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Amber Wijn Duc de Lerme | A.O.P. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal