Groentewok met kippenblokjes en krieltjes
Groentewok met kippenblokjes en krieltjes

Groentewok met kippenblokjes en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 17.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 5.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 35.3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke reepjes.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot of wok en bak de kippenblokjes 3 min. goudbruin. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  8. Roer er de Chinese kool en de paprikareepjes onder en stoof 2 à 3 min. Overgiet met de lichte room en laat 5 min. opwarmen op een hevig vuur.

  9. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de voorgekookte krieltjes samen met het knoflook en de rozemarijn 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke reepjes.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot of wok en bak de kippenblokjes 3 min. goudbruin. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  8. Roer er de Chinese kool en de paprikareepjes onder en stoof 2 à 3 min. Overgiet met de lichte room en laat 5 min. opwarmen op een hevig vuur.

  9. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de voorgekookte krieltjes samen met het knoflook en de rozemarijn 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 17.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 5.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 35.3 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn L'Oustalet Réserve rosé Vin de France

Bekijk het recept digitaal