Groentewraps met feta en muhammara
Groentewraps met feta en muhammara

Groentewraps met feta en muhammara

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 16.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 23.6 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Overgiet de diepgevroren edamamebonen met kokend water en laat 5 min. rusten.

  4. Snij intussen de harde steeltjes van de waterkers en hak de blaadjes grof.

  5. Haal de edamamebonen uit de peulen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de diepgevroren uiringen 2 à 3 min.

  8. Voeg een portie diepgevroren courgetteschijven toe en bak 5 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Voeg niet te veel courgettes in 1 keer toe. Bak in verschillende porties en laat het vocht goed verdampen.

  9. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 à 10 min. stoven.

  10. Roer er de laatste min. de edamamebonen onder en kruid met peper en zout.

  11. Bestrijk elke wrap met 1 eetl. muhammara. Verdeel er de groentemengeling over en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de waterkers en rol op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Overgiet de diepgevroren edamamebonen met kokend water en laat 5 min. rusten.

  4. Snij intussen de harde steeltjes van de waterkers en hak de blaadjes grof.

  5. Haal de edamamebonen uit de peulen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de diepgevroren uiringen 2 à 3 min.

  8. Voeg een portie diepgevroren courgetteschijven toe en bak 5 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Voeg niet te veel courgettes in 1 keer toe. Bak in verschillende porties en laat het vocht goed verdampen.

  9. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 à 10 min. stoven.

  10. Roer er de laatste min. de edamamebonen onder en kruid met peper en zout.

  11. Bestrijk elke wrap met 1 eetl. muhammara. Verdeel er de groentemengeling over en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de waterkers en rol op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 16.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 23.6 g
Zout 2.6 g

Bekijk het recept digitaal