Gyros met gebakken krieltjes en tzatziki
Gyros met gebakken krieltjes en tzatziki

Gyros met gebakken krieltjes en tzatziki

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 51.2 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 35.9 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika’s en snij in reepjes. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in stukjes.

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren aardappelblokjes 8 à 10 min. Kruid met zout. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de gyros ± 6 min. Roer regelmatig om.

  7. Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en serveer er de gyros naast. Lepel de groenten over de gyros en werk af met een lepel tzatziki.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika’s en snij in reepjes. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in stukjes.

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren aardappelblokjes 8 à 10 min. Kruid met zout. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de gyros ± 6 min. Roer regelmatig om.

  7. Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en serveer er de gyros naast. Lepel de groenten over de gyros en werk af met een lepel tzatziki.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 51.2 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 35.9 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteel Tripel sterk blond bier Wijn Gran Coronas Reserva Cabernet Sauvignon D.O. Penedès – Spanje

Bekijk het recept digitaal