Gyros met zuiderse groentepasta
Gyros met zuiderse groentepasta

Gyros met zuiderse groentepasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 67.8 g
Eiwit 43.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de olijven in schijfjes.

  3. Als u diepvriesvlees gebruikt, laat u het ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Roerbak de gyros in de wok zonder vetstof op een matig vuur gedurende 15 à 20 min.

  6. Breng intussen 2 L water aan de kook met 2 bouillonketeltjes.

  7. Doe er de risone in en laat 11 à 13 min. koken. Giet af.

  8. Bereid intussen ook de groenten: verhit de olijfolie in een kookpot, doe er de diepgevroren groentemix in. Stoof even al roerend. Zet het vuur lager en laat 5 à 8 min. sudderen.

  9. Meng de risone door de gestoofde groenten, voeg de olijfschijfjes toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schep de gyros in het midden van de borden en schik de zuiderse groentepasta eromheen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de olijven in schijfjes.

  3. Als u diepvriesvlees gebruikt, laat u het ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Roerbak de gyros in de wok zonder vetstof op een matig vuur gedurende 15 à 20 min.

  6. Breng intussen 2 L water aan de kook met 2 bouillonketeltjes.

  7. Doe er de risone in en laat 11 à 13 min. koken. Giet af.

  8. Bereid intussen ook de groenten: verhit de olijfolie in een kookpot, doe er de diepgevroren groentemix in. Stoof even al roerend. Zet het vuur lager en laat 5 à 8 min. sudderen.

  9. Meng de risone door de gestoofde groenten, voeg de olijfschijfjes toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schep de gyros in het midden van de borden en schik de zuiderse groentepasta eromheen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 67.8 g
Eiwit 43.9 g

Bekijk het recept digitaal