- Bewaar

- Bewaar
Halloumi-nuggets met groentefrietjes en basilicummayonaise
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Classic Wijn Jean Balmont Chardonnay - Vin de France
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Schil de pastinaak en de halve rammenas. Snij in lange plakken van 1 cm dik en daarna in frietjes. - Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en dan in lange plakken van 1 cm dik. Snij in frietjes. - Snij de wortelen in de lengte in 4. - Dep de halloumi goed droog en snij in plakjes. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de groentefrietjes over een bakplaat met bakpapier. Plet het knoflook en voeg samen met de honing, de tijmtakjes, de sesamzaadjes, peper en zout toe aan de frietjes. Giet er 4 eetl. olijfolie over en meng alles goed onder elkaar, zodat alle frietjes bedekt zijn. Zorg dat de frietjes niet over elkaar liggen. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om.
-
Rasp intussen de citroenschil (niet het wit). Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snipper samen met het bieslook fijn. Meng samen met het paprikapoeder en de citroenzeste onder de panko.
-
Klop de eieren los. Wentel de plakjes halloumi door de eieren en daarna door de gekruide panko. Laat even opstijven in de koelkast.
-
Pluk intussen de blaadjes van de takjes basilicum en mix onder de yoghurt. Meng er de mayonaise onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en wacht tot de olie goed heet is. Bak de halloumi 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Classic Wijn Jean Balmont Chardonnay - Vin de France
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Schil de pastinaak en de halve rammenas. Snij in lange plakken van 1 cm dik en daarna in frietjes. - Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en dan in lange plakken van 1 cm dik. Snij in frietjes. - Snij de wortelen in de lengte in 4. - Dep de halloumi goed droog en snij in plakjes. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de groentefrietjes over een bakplaat met bakpapier. Plet het knoflook en voeg samen met de honing, de tijmtakjes, de sesamzaadjes, peper en zout toe aan de frietjes. Giet er 4 eetl. olijfolie over en meng alles goed onder elkaar, zodat alle frietjes bedekt zijn. Zorg dat de frietjes niet over elkaar liggen. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om.
-
Rasp intussen de citroenschil (niet het wit). Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snipper samen met het bieslook fijn. Meng samen met het paprikapoeder en de citroenzeste onder de panko.
-
Klop de eieren los. Wentel de plakjes halloumi door de eieren en daarna door de gekruide panko. Laat even opstijven in de koelkast.
-
Pluk intussen de blaadjes van de takjes basilicum en mix onder de yoghurt. Meng er de mayonaise onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en wacht tot de olie goed heet is. Bak de halloumi 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Classic Wijn Jean Balmont Chardonnay - Vin de France