- Bewaar

- Bewaar
Halloumibrochette en zuiders slaatje met gele puntpaprika
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij 1 ongeschilde courgette in schijfjes van ± 1/2 cm dik. Snij de andere courgette in 12 lange linten met een dunschiller. Rol de linten strak op.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in fijne staafjes.
-
Hou 12 kerstomaten opzij en snij de rest in 2.
-
Snipper het basilicum fijn. Snij de rode ui in ringen.
-
Snij elk blok halloumi in 3 repen en snij elke reep in 4 blokjes.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Pers het knoflook en meng met 1 eetl. olijfolie en de citroenzeste.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de courgetteschijfjes op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de knoflookolie over. Kruid met zwarte peper en zout. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat de diepgevroren erwten de laatste 7 min. meekoken. Giet af en laat uitlekken. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Prik een blokje halloumi, een rolletje courgette, nog een blokje halloumi en een hele kerstomaat op een brochettestokje. Prik dezelfde ingrediënten nog een keer op een brochettestokjes. Maak zo 6 brochettes. Bestrijk ze met 1 eetl. olijfolie.
-
Bak de brochettes ± 6 min. in een grillpan zonder veststof of op een hete barbecue. Draai regelmatig om.
-
Meng de halve kerstomaten, de courgetteschijfjes, de puntpaprika, de uiringen, de rucola, het citroensap en het basilicum onder de couscous. Verdeel over een grote serveerschaal.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij 1 ongeschilde courgette in schijfjes van ± 1/2 cm dik. Snij de andere courgette in 12 lange linten met een dunschiller. Rol de linten strak op.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in fijne staafjes.
-
Hou 12 kerstomaten opzij en snij de rest in 2.
-
Snipper het basilicum fijn. Snij de rode ui in ringen.
-
Snij elk blok halloumi in 3 repen en snij elke reep in 4 blokjes.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Pers het knoflook en meng met 1 eetl. olijfolie en de citroenzeste.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de courgetteschijfjes op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de knoflookolie over. Kruid met zwarte peper en zout. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat de diepgevroren erwten de laatste 7 min. meekoken. Giet af en laat uitlekken. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Prik een blokje halloumi, een rolletje courgette, nog een blokje halloumi en een hele kerstomaat op een brochettestokje. Prik dezelfde ingrediënten nog een keer op een brochettestokjes. Maak zo 6 brochettes. Bestrijk ze met 1 eetl. olijfolie.
-
Bak de brochettes ± 6 min. in een grillpan zonder veststof of op een hete barbecue. Draai regelmatig om.
-
Meng de halve kerstomaten, de courgetteschijfjes, de puntpaprika, de uiringen, de rucola, het citroensap en het basilicum onder de couscous. Verdeel over een grote serveerschaal.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France