Halloumibrochette op de barbecue
Halloumibrochette op de barbecue

Halloumibrochette op de barbecue

Hoofdgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 1.4 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken(15 min. + 15 min. marineren)
  3. Rits de naaldjes van het rozemarijntakje en hak fijn.

  4. Rasp de schil van 1 limoen.

  5. Pers 1/2 limoen.

  6. Meng de olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en de limoenzeste. Roer goed.

  7. Snij de halloumi in 8 plakjes, leg in de marinade en laat 15 min. afgedekt marineren in de koelkast.

  8. Snij de andere limoen en de rode ui in 8 partjes, en de courgette in 8 dikke schijven.

  9. Prik op elk stokje 1 partje rode ui, 1 stukje halloumi, 1 partje limoen en 1 stukje courgette. Neem een borsteltje en bestrijk de brochette volledig met de marinade.

  10. Bereiding op de barbecue (5 à 10 min.)
  11. Bak de brochettes 5 à 10 min. op een hete barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Heerlijk met wat hummus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken(15 min. + 15 min. marineren)
  3. Rits de naaldjes van het rozemarijntakje en hak fijn.

  4. Rasp de schil van 1 limoen.

  5. Pers 1/2 limoen.

  6. Meng de olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en de limoenzeste. Roer goed.

  7. Snij de halloumi in 8 plakjes, leg in de marinade en laat 15 min. afgedekt marineren in de koelkast.

  8. Snij de andere limoen en de rode ui in 8 partjes, en de courgette in 8 dikke schijven.

  9. Prik op elk stokje 1 partje rode ui, 1 stukje halloumi, 1 partje limoen en 1 stukje courgette. Neem een borsteltje en bestrijk de brochette volledig met de marinade.

  10. Bereiding op de barbecue (5 à 10 min.)
  11. Bak de brochettes 5 à 10 min. op een hete barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Heerlijk met wat hummus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 1.4 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 5.3 g

Bekijk het recept digitaal