Halloumiburger met multicolorsla en ovenfrietjes
Halloumiburger met multicolorsla en ovenfrietjes

Halloumiburger met multicolorsla en ovenfrietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1086 kcal
Vet 65.1 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 89.9 g
Suiker 20.9 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 28.8 g
Zout 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de sla van de wortels en snij de bladeren in fijne reepjes. - Snij het Turks brood doormidden in 2 cirkels. - Snij de tomaten in dunne plakjes en de rode ui in ringen. - Snij de halloumi in plakjes van ± 1/2 cm dik. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Besmeer intussen de onderste schijf van het Turks brood met de zoeteaardappeldip. Meng de sla met 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over het Turks brood en leg er de tomaten en de uiringen op.

  6. Wrijf een grillpan in met 1 eetl. olijfolie en bak de halloumi 1 à 2 min. aan elke kant.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado's in plakken. Verdeel de halloumi over het Turks brood en leg er de avocadoplakjes op. Leg de bovenste schijf van het Turks brood erop en snij in 4 stukken. Zet elk stuk vast met een prikker.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de sla van de wortels en snij de bladeren in fijne reepjes. - Snij het Turks brood doormidden in 2 cirkels. - Snij de tomaten in dunne plakjes en de rode ui in ringen. - Snij de halloumi in plakjes van ± 1/2 cm dik. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Besmeer intussen de onderste schijf van het Turks brood met de zoeteaardappeldip. Meng de sla met 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over het Turks brood en leg er de tomaten en de uiringen op.

  6. Wrijf een grillpan in met 1 eetl. olijfolie en bak de halloumi 1 à 2 min. aan elke kant.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado's in plakken. Verdeel de halloumi over het Turks brood en leg er de avocadoplakjes op. Leg de bovenste schijf van het Turks brood erop en snij in 4 stukken. Zet elk stuk vast met een prikker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1086 kcal
Vet 65.1 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 89.9 g
Suiker 20.9 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 28.8 g
Zout 4.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Blond abdijbier Wijn Cetus Reserve Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal