Hamburger met oesterzwammen en frisse guacamole
Hamburger met oesterzwammen en frisse guacamole

Hamburger met oesterzwammen en frisse guacamole

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 50.5 g
Suiker 8.4 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 5 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  4. Scheur de oesterzwammen in 3.

  5. Pers het kwartje limoen.

  6. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng met het petitsuissekaasje, de mierikswortelcrème, de pompoenpitten en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de runderburgers 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin. Voeg bij het omdraaien de lente-uitjes en de oesterzwammen toe en laat meebakken. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Leg tussen elk broodje een runderburger.

  13. Lepel er wat guacamole over en bestrooi met de oesterzwammen, de lente-uitjes en de rucola.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en kook 20 min. gaar. Giet af. 2 Scheur intussen 100 g oesterzwammen in stukjes. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie. in een pan en bak de oesterzwammen samen met 30 g runderburger gaar . 3 Snij in hapklare stukjes en meng goed onder elkaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  4. Scheur de oesterzwammen in 3.

  5. Pers het kwartje limoen.

  6. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng met het petitsuissekaasje, de mierikswortelcrème, de pompoenpitten en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de runderburgers 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin. Voeg bij het omdraaien de lente-uitjes en de oesterzwammen toe en laat meebakken. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Leg tussen elk broodje een runderburger.

  13. Lepel er wat guacamole over en bestrooi met de oesterzwammen, de lente-uitjes en de rucola.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en kook 20 min. gaar. Giet af. 2 Scheur intussen 100 g oesterzwammen in stukjes. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie. in een pan en bak de oesterzwammen samen met 30 g runderburger gaar . 3 Snij in hapklare stukjes en meng goed onder elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 50.5 g
Suiker 8.4 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 5 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal