Hamburger met spinazie in kokosmelk en kurkumarijst
Hamburger met spinazie in kokosmelk en kurkumarijst

Hamburger met spinazie in kokosmelk en kurkumarijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 6.4 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 47.1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de tomaten in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de hamburgers ± 5 min. goudbruin aan elke kant.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de rijst toe en overgiet met 5 dl water. Kruid met de kurkuma, peper en zout. Laat ± 15 min. garen op een matig vuur.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de spinazie toe. Overgiet met de kokosmelk en laat 5 min. slinken.

  10. Voeg de laatste minuut de stukjes tomaat toe en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de spinazie over de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de rijst en de burgers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de tomaten in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de hamburgers ± 5 min. goudbruin aan elke kant.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de rijst toe en overgiet met 5 dl water. Kruid met de kurkuma, peper en zout. Laat ± 15 min. garen op een matig vuur.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de spinazie toe. Overgiet met de kokosmelk en laat 5 min. slinken.

  10. Voeg de laatste minuut de stukjes tomaat toe en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de spinazie over de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de rijst en de burgers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 6.4 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 47.1 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal