Hammetje met honing en broccolipuree
Hammetje met honing en broccolipuree

Hammetje met honing en broccolipuree

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 63.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij aan de bovenkant van de hammetjes sneetjes in ruitvorm van een halve cm diep.

  4. Snij de wortelen, de selder en de rapen in blokjes.

  5. Snipper het teentje knoflook fijn.

  6. Snij verse broccoli in roosjes. Snij 1/4 van de (verse of diepgevroren) broccoliroosjes in kleine stukjes voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 20 min. Doe er de laatste 10 min. de (diepgevroren) broccoliroosjes bij. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hammetjes gedurende 5 min. Draai om en strijk de bovenkant in met de honing. Kruid met tijm, peper en zout. Verwarm nog 10 à 15 min.

  10. 3.Giet 2 dl kippenbouillon in een kookpan en laat de blokjes groenten 15 min. koken samen met het blaadje laurier. Kruid met peper en zout. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Verwijder het blaadje laurier.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de in kleine stukjes gesneden broccoli toe en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord een hammetje en lepel er de saus met de groenten rond. Schep er een bolletje broccolipuree naast en werk af met de gebakken broccoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij aan de bovenkant van de hammetjes sneetjes in ruitvorm van een halve cm diep.

  4. Snij de wortelen, de selder en de rapen in blokjes.

  5. Snipper het teentje knoflook fijn.

  6. Snij verse broccoli in roosjes. Snij 1/4 van de (verse of diepgevroren) broccoliroosjes in kleine stukjes voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 20 min. Doe er de laatste 10 min. de (diepgevroren) broccoliroosjes bij. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hammetjes gedurende 5 min. Draai om en strijk de bovenkant in met de honing. Kruid met tijm, peper en zout. Verwarm nog 10 à 15 min.

  10. 3.Giet 2 dl kippenbouillon in een kookpan en laat de blokjes groenten 15 min. koken samen met het blaadje laurier. Kruid met peper en zout. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Verwijder het blaadje laurier.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de in kleine stukjes gesneden broccoli toe en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord een hammetje en lepel er de saus met de groenten rond. Schep er een bolletje broccolipuree naast en werk af met de gebakken broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 63.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal