- Bewaar

- Bewaar
Hammetje met honing en broccolipuree
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij aan de bovenkant van de hammetjes sneetjes in ruitvorm van een halve cm diep.
-
Snij de wortelen, de selder en de rapen in blokjes.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Snij verse broccoli in roosjes. Snij 1/4 van de (verse of diepgevroren) broccoliroosjes in kleine stukjes voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 20 min. Doe er de laatste 10 min. de (diepgevroren) broccoliroosjes bij. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hammetjes gedurende 5 min. Draai om en strijk de bovenkant in met de honing. Kruid met tijm, peper en zout. Verwarm nog 10 à 15 min.
-
3.Giet 2 dl kippenbouillon in een kookpan en laat de blokjes groenten 15 min. koken samen met het blaadje laurier. Kruid met peper en zout. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Verwijder het blaadje laurier.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de in kleine stukjes gesneden broccoli toe en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een hammetje en lepel er de saus met de groenten rond. Schep er een bolletje broccolipuree naast en werk af met de gebakken broccoli.
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij aan de bovenkant van de hammetjes sneetjes in ruitvorm van een halve cm diep.
-
Snij de wortelen, de selder en de rapen in blokjes.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Snij verse broccoli in roosjes. Snij 1/4 van de (verse of diepgevroren) broccoliroosjes in kleine stukjes voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 20 min. Doe er de laatste 10 min. de (diepgevroren) broccoliroosjes bij. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hammetjes gedurende 5 min. Draai om en strijk de bovenkant in met de honing. Kruid met tijm, peper en zout. Verwarm nog 10 à 15 min.
-
3.Giet 2 dl kippenbouillon in een kookpan en laat de blokjes groenten 15 min. koken samen met het blaadje laurier. Kruid met peper en zout. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Verwijder het blaadje laurier.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de in kleine stukjes gesneden broccoli toe en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een hammetje en lepel er de saus met de groenten rond. Schep er een bolletje broccolipuree naast en werk af met de gebakken broccoli.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages