Hamrolletjes met mousse van pastinaak
Hamrolletjes met mousse van pastinaak

Hamrolletjes met mousse van pastinaak

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 34 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil de pastinaak en snij in stukken.

  4. Bereiding:
  5. Kook de stukken pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat nog even drogen op het vuur.

  6. Mix de pastinaak met de walnootpitten en de olijfolie tot een gladde mousse. Kruid met peper en zout.

  7. Leg in het midden van elk sneetje ham een koffiel. pastinaakmousse en wat rucolablaadjes (laat de uiteinden een beetje uitsteken) en rol dicht.

Tip

U kan ook Meesterlijcke hoeveham of gedroogde Belgische ham gebruiken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil de pastinaak en snij in stukken.

  4. Bereiding:
  5. Kook de stukken pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat nog even drogen op het vuur.

  6. Mix de pastinaak met de walnootpitten en de olijfolie tot een gladde mousse. Kruid met peper en zout.

  7. Leg in het midden van elk sneetje ham een koffiel. pastinaakmousse en wat rucolablaadjes (laat de uiteinden een beetje uitsteken) en rol dicht.

Tip

U kan ook Meesterlijcke hoeveham of gedroogde Belgische ham gebruiken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 34 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal