- Bewaar

- Bewaar
Hapjes uit je eigen viskraam
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de inktvisringen volledig ontdooien op een bord. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Snij de zalmfilets in dikke repen.
-
Rasp de gele schil van de citroen met een kaasrasp of een dunschiller (niet het wit, want dat smaakt bitter).
-
Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe ze samen met de sprietjes bieslook in een glas. Knip fijn met een keukenschaar.
-
Meng het bieslook, de munt en de geraspte citroenschil met de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de tempuramix met 225 ml water tot je een glad mengsel hebt zonder klonters.
-
Vraag aan je hulpkok om de friteuse op 180 °C voor te verwarmen.
-
Bereiding:
-
Lepel het tempuramengsel in een diep bord. Wentel de stukjes zalm en de inktvisringen een voor een in de tempura tot ze volledig bedekt zijn.
-
Je hulpkok mag de vishapjes nu in het frituurmandje leggen en 3 à 4 min. goudbruin bakken in de friteuse. Doe dat in verschillende porties.
-
Vraag aan je hulpkok om de hapjes te laten uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de vishapjes met het yoghurtsausje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de inktvisringen volledig ontdooien op een bord. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Snij de zalmfilets in dikke repen.
-
Rasp de gele schil van de citroen met een kaasrasp of een dunschiller (niet het wit, want dat smaakt bitter).
-
Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe ze samen met de sprietjes bieslook in een glas. Knip fijn met een keukenschaar.
-
Meng het bieslook, de munt en de geraspte citroenschil met de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de tempuramix met 225 ml water tot je een glad mengsel hebt zonder klonters.
-
Vraag aan je hulpkok om de friteuse op 180 °C voor te verwarmen.
-
Bereiding:
-
Lepel het tempuramengsel in een diep bord. Wentel de stukjes zalm en de inktvisringen een voor een in de tempura tot ze volledig bedekt zijn.
-
Je hulpkok mag de vishapjes nu in het frituurmandje leggen en 3 à 4 min. goudbruin bakken in de friteuse. Doe dat in verschillende porties.
-
Vraag aan je hulpkok om de hapjes te laten uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de vishapjes met het yoghurtsausje.