Hapjes uit je eigen viskraam
Hapjes uit je eigen viskraam

Hapjes uit je eigen viskraam

Aperitiefhapje
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 69 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de inktvisringen volledig ontdooien op een bord. Dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snij de zalmfilets in dikke repen.

  5. Rasp de gele schil van de citroen met een kaasrasp of een dunschiller (niet het wit, want dat smaakt bitter).

  6. Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe ze samen met de sprietjes bieslook in een glas. Knip fijn met een keukenschaar.

  7. Meng het bieslook, de munt en de geraspte citroenschil met de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Meng de tempuramix met 225 ml water tot je een glad mengsel hebt zonder klonters.

  9. Vraag aan je hulpkok om de friteuse op 180 °C voor te verwarmen.

  10. Bereiding:
  11. Lepel het tempuramengsel in een diep bord. Wentel de stukjes zalm en de inktvisringen een voor een in de tempura tot ze volledig bedekt zijn.

  12. Je hulpkok mag de vishapjes nu in het frituurmandje leggen en 3 à 4 min. goudbruin bakken in de friteuse. Doe dat in verschillende porties.

  13. Vraag aan je hulpkok om de hapjes te laten uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de vishapjes met het yoghurtsausje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de inktvisringen volledig ontdooien op een bord. Dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snij de zalmfilets in dikke repen.

  5. Rasp de gele schil van de citroen met een kaasrasp of een dunschiller (niet het wit, want dat smaakt bitter).

  6. Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe ze samen met de sprietjes bieslook in een glas. Knip fijn met een keukenschaar.

  7. Meng het bieslook, de munt en de geraspte citroenschil met de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Meng de tempuramix met 225 ml water tot je een glad mengsel hebt zonder klonters.

  9. Vraag aan je hulpkok om de friteuse op 180 °C voor te verwarmen.

  10. Bereiding:
  11. Lepel het tempuramengsel in een diep bord. Wentel de stukjes zalm en de inktvisringen een voor een in de tempura tot ze volledig bedekt zijn.

  12. Je hulpkok mag de vishapjes nu in het frituurmandje leggen en 3 à 4 min. goudbruin bakken in de friteuse. Doe dat in verschillende porties.

  13. Vraag aan je hulpkok om de hapjes te laten uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de vishapjes met het yoghurtsausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 69 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal