Hartig preiflapje
Hartig preiflapje

Hartig preiflapje

40 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij 1 of 2 lange preibladeren in de lengte in linten van 3 mm breed. Laat 1 min. koken in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en dep goed droog. Snij de rest van de prei in flinterdunne reepjes.

  3. Rasp de kaas.

  4. Snij de vellen brickdeeg telkens in 4 gelijke driehoeken en bestrijk met 2 eetl. olijfolie.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  7. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de preireepjes 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.

  8. Haal de pan van het vuur en voeg de gekookte hamreepjes en geraspte kaas toe. Meng goed. Verdeel over de driehoekjes brickdeeg. Vouw dicht en bind er een preilint rond.

  9. Schik de f apjes in een ovenschotel en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Serveer in een aperitiefschaaltje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij 1 of 2 lange preibladeren in de lengte in linten van 3 mm breed. Laat 1 min. koken in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en dep goed droog. Snij de rest van de prei in flinterdunne reepjes.

  3. Rasp de kaas.

  4. Snij de vellen brickdeeg telkens in 4 gelijke driehoeken en bestrijk met 2 eetl. olijfolie.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  7. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de preireepjes 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.

  8. Haal de pan van het vuur en voeg de gekookte hamreepjes en geraspte kaas toe. Meng goed. Verdeel over de driehoekjes brickdeeg. Vouw dicht en bind er een preilint rond.

  9. Schik de f apjes in een ovenschotel en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Serveer in een aperitiefschaaltje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal