- Bewaar

- Bewaar
Hartig preiflapje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij 1 of 2 lange preibladeren in de lengte in linten van 3 mm breed. Laat 1 min. koken in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en dep goed droog. Snij de rest van de prei in flinterdunne reepjes.
-
Rasp de kaas.
-
Snij de vellen brickdeeg telkens in 4 gelijke driehoeken en bestrijk met 2 eetl. olijfolie.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de preireepjes 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de gekookte hamreepjes en geraspte kaas toe. Meng goed. Verdeel over de driehoekjes brickdeeg. Vouw dicht en bind er een preilint rond.
-
Schik de f apjes in een ovenschotel en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Serveer in een aperitiefschaaltje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij 1 of 2 lange preibladeren in de lengte in linten van 3 mm breed. Laat 1 min. koken in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en dep goed droog. Snij de rest van de prei in flinterdunne reepjes.
-
Rasp de kaas.
-
Snij de vellen brickdeeg telkens in 4 gelijke driehoeken en bestrijk met 2 eetl. olijfolie.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de preireepjes 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de gekookte hamreepjes en geraspte kaas toe. Meng goed. Verdeel over de driehoekjes brickdeeg. Vouw dicht en bind er een preilint rond.
-
Schik de f apjes in een ovenschotel en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Serveer in een aperitiefschaaltje.