- Bewaar

- Bewaar
Hartige cake met tomaatjes en rucola
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.) - Hak de rucola grof. - Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes. - Knip de tapastomaten met de kroontjes van de takjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de eieren, de yoghurt, de olijfolie en de mosterd toe. Kruid met peper en zout. Mix 2 min. met de kloppers van de mixer.
-
Meng de rucola, de pistachenoten en de reepjes gedroogde tomaat onder het deeg.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin. Verdeel er de tapastomaten over en duw lichtjes in het deeg.
-
Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Afwerking:
-
Serveer warm, lauw of koud.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.) - Hak de rucola grof. - Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes. - Knip de tapastomaten met de kroontjes van de takjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de eieren, de yoghurt, de olijfolie en de mosterd toe. Kruid met peper en zout. Mix 2 min. met de kloppers van de mixer.
-
Meng de rucola, de pistachenoten en de reepjes gedroogde tomaat onder het deeg.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin. Verdeel er de tapastomaten over en duw lichtjes in het deeg.
-
Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Afwerking:
-
Serveer warm, lauw of koud.