Hartige cake met tomaatjes en rucola
Hartige cake met tomaatjes en rucola

Hartige cake met tomaatjes en rucola

1 u.
Lunch
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 177 kcal
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 14.6 g
Suiker 1.4 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Hak de rucola grof. - Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes. - Knip de tapastomaten met de kroontjes van de takjes.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de eieren, de yoghurt, de olijfolie en de mosterd toe. Kruid met peper en zout. Mix 2 min. met de kloppers van de mixer.

  6. Meng de rucola, de pistachenoten en de reepjes gedroogde tomaat onder het deeg.

  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin. Verdeel er de tapastomaten over en duw lichtjes in het deeg.

  8. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  9. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  10. Afwerking:
  11. Serveer warm, lauw of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Hak de rucola grof. - Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes. - Knip de tapastomaten met de kroontjes van de takjes.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de eieren, de yoghurt, de olijfolie en de mosterd toe. Kruid met peper en zout. Mix 2 min. met de kloppers van de mixer.

  6. Meng de rucola, de pistachenoten en de reepjes gedroogde tomaat onder het deeg.

  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin. Verdeel er de tapastomaten over en duw lichtjes in het deeg.

  8. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  9. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  10. Afwerking:
  11. Serveer warm, lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 177 kcal
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 14.6 g
Suiker 1.4 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal