Hartige oliebollen met olijven en tomaatjes
Hartige oliebollen met olijven en tomaatjes

Hartige oliebollen met olijven en tomaatjes

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 15.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 116.1 g
Suiker 6.1 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de amandeldrink samen met het bier in een kookpot tot de vloeistof lauw is. Roer er de gist en de suiker onder.

  3. Klop het ei los met een vork.

  4. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje. Giet er het biermengsel, het losgeklopte ei, het basilicum en het zout bij. Meng tot een gladde massa. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1,5 u. rijzen op kamertemperatuur. Het beslag moet in volume verdubbelen.

  5. Bereiding:
  6. Snij de zongedroogde tomaten en de olijven in fijne reepjes. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Voeg toe aan het beslag en klop 15 keer krachtig onder het beslag met een spatel.

  8. Verhit de friteuse op 180 °C. Schep met 2 eetlepels een portie beslag in de friteuse. Voeg max. 5 porties per bakbeurt toe (anders koelt de friteuse te veel af). Bak goudbruin en draai tussendoor om.

  9. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de amandeldrink samen met het bier in een kookpot tot de vloeistof lauw is. Roer er de gist en de suiker onder.

  3. Klop het ei los met een vork.

  4. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje. Giet er het biermengsel, het losgeklopte ei, het basilicum en het zout bij. Meng tot een gladde massa. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1,5 u. rijzen op kamertemperatuur. Het beslag moet in volume verdubbelen.

  5. Bereiding:
  6. Snij de zongedroogde tomaten en de olijven in fijne reepjes. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Voeg toe aan het beslag en klop 15 keer krachtig onder het beslag met een spatel.

  8. Verhit de friteuse op 180 °C. Schep met 2 eetlepels een portie beslag in de friteuse. Voeg max. 5 porties per bakbeurt toe (anders koelt de friteuse te veel af). Bak goudbruin en draai tussendoor om.

  9. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 15.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 116.1 g
Suiker 6.1 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grisette Blond Glutenvrij bier

Bekijk het recept digitaal