- Bewaar

- Bewaar
Hartige paastaart met asperges
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het bladerdeeg lichtjes ontdooien.
-
Snipper de rode ui en het bieslook fijn.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Snij de coppa in dunne sliertjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze lichtjes overlappen, zodat je een grote rechthoek krijgt. Rol een beetje uit en snij rondom ± 1 cm van de rand.
-
Wrijf de randen van het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei. Leg de afgesneden repen op de randen en bestrijk met wat ei. Prik een paar keer in het binnenste van het bladerdeeg met een vork. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de asperges 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng de eieren met de cottage cheese. Kruid met zwarte peper en zout. Meng er 2/3 van het bieslook, de coppa en de rode ui onder.
-
Verdeel de asperges over het bladerdeeg en giet er het eiermengsel over. Zet 15 à 20 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van het bieslook en snij in repen. Serveer lauw of koud met een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het bladerdeeg lichtjes ontdooien.
-
Snipper de rode ui en het bieslook fijn.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Snij de coppa in dunne sliertjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze lichtjes overlappen, zodat je een grote rechthoek krijgt. Rol een beetje uit en snij rondom ± 1 cm van de rand.
-
Wrijf de randen van het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei. Leg de afgesneden repen op de randen en bestrijk met wat ei. Prik een paar keer in het binnenste van het bladerdeeg met een vork. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de asperges 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng de eieren met de cottage cheese. Kruid met zwarte peper en zout. Meng er 2/3 van het bieslook, de coppa en de rode ui onder.
-
Verdeel de asperges over het bladerdeeg en giet er het eiermengsel over. Zet 15 à 20 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van het bieslook en snij in repen. Serveer lauw of koud met een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence