Hartige wentelteefjes met kaas en vruchten
Hartige wentelteefjes met kaas en vruchten

Hartige wentelteefjes met kaas en vruchten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 65.6 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de eieren los met een vork en roer er de melk en het bier onder.

  3. Snij de druiven doormidden en druk met de platte kant in de sesamzaadjes.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij in de lengte in dunne plakjes, ter grootte van de sneetjes brood.

  5. Bereiding:
  6. Dompel het brood in de eiermengeling.

  7. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de sneetjes vruchtenbrood goudbruin aan beide zijden.

  8. Maak stapeltjes per 4 en leg er telkens een sneetje kaas tussen.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de sla over de borden en leg er de halve druiven en preikeimen op. Verstuif er olijfolie en balsamicoazijn over naar smaak en kruid met peper. Schik er een stapeltje brood op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de eieren los met een vork en roer er de melk en het bier onder.

  3. Snij de druiven doormidden en druk met de platte kant in de sesamzaadjes.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij in de lengte in dunne plakjes, ter grootte van de sneetjes brood.

  5. Bereiding:
  6. Dompel het brood in de eiermengeling.

  7. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de sneetjes vruchtenbrood goudbruin aan beide zijden.

  8. Maak stapeltjes per 4 en leg er telkens een sneetje kaas tussen.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de sla over de borden en leg er de halve druiven en preikeimen op. Verstuif er olijfolie en balsamicoazijn over naar smaak en kruid met peper. Schik er een stapeltje brood op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 65.6 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugge Tripel

Bekijk het recept digitaal