Hartverwarmende hutsepot
Hartverwarmende hutsepot

Hartverwarmende hutsepot

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 54.8 g
Suiker 15.8 g
Vezel 17 g
Eiwit 37.2 g
Zout 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de rapen, de wortelen en de aardappelen en snij in stukken van ± 2 cm.

  4. Verwijder de harde kern uit de halve groenekool en snij de rest in fijne reepjes.

  5. Verwijder het voetje en eventueel de buitenste blaadjes van de spruiten. Maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de spruiten.

  6. Snij de rookworst en de boerenworsten in stukken van ± 3 cm.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de ui en de spekblokjes goudbruin. Voeg de stukken rookworst en boerenworst toe en bak 5 à 8 min. goudbruin. Blus met een beetje vleesbouillon.

  10. Voeg de aardappelen en de wortelen toe en overgiet met de vleesbouillon tot alles net onderstaat. Dek af en laat 10 min. garen op een matig vuur.

  11. Voeg de groenekool, de spruiten en de rapen toe en vul aan met vleesbouillon tot alles net onderstaat. Laat nog 15 à 20 min. garen. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de rapen, de wortelen en de aardappelen en snij in stukken van ± 2 cm.

  4. Verwijder de harde kern uit de halve groenekool en snij de rest in fijne reepjes.

  5. Verwijder het voetje en eventueel de buitenste blaadjes van de spruiten. Maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de spruiten.

  6. Snij de rookworst en de boerenworsten in stukken van ± 3 cm.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de ui en de spekblokjes goudbruin. Voeg de stukken rookworst en boerenworst toe en bak 5 à 8 min. goudbruin. Blus met een beetje vleesbouillon.

  10. Voeg de aardappelen en de wortelen toe en overgiet met de vleesbouillon tot alles net onderstaat. Dek af en laat 10 min. garen op een matig vuur.

  11. Voeg de groenekool, de spruiten en de rapen toe en vul aan met vleesbouillon tot alles net onderstaat. Laat nog 15 à 20 min. garen. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 54.8 g
Suiker 15.8 g
Vezel 17 g
Eiwit 37.2 g
Zout 5.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Saison Dupont Koperblonde saison met fijne hoparoma's. In de mond complex en heel aromatisch met een droge bitterheid. Wijn Les Hauts de Montauriol - A.O.P. Fronton Leuke rode wijn met een rijp en fruitig boeket (cassis). De smaak is soepel en fruitig.

Bekijk het recept digitaal