Hasselbacktomaten caprese
Hasselbacktomaten caprese

Hasselbacktomaten caprese

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 4.6 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 9.2 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min.)

  3. 1 Snij inkepingen in de breedte van elke tomaat. Snij zo diep mogelijk (tot ± 3/4 diep) en laat tussen elke inkeping ± 1/2 cm. Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).

  4. 2 Vul elke inkeping met wat pesto, een schijfje mozzarella en enkele basilicumblaadjes. Smeer ook wat pesto op de bovenkant van de tomaten.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. 3 Schik de tomaten op een barbecuebestendige ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Laat 10 à 15 min. afgedekt bakken (bv. met aluminiumfolie). Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min.)

  3. 1 Snij inkepingen in de breedte van elke tomaat. Snij zo diep mogelijk (tot ± 3/4 diep) en laat tussen elke inkeping ± 1/2 cm. Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).

  4. 2 Vul elke inkeping met wat pesto, een schijfje mozzarella en enkele basilicumblaadjes. Smeer ook wat pesto op de bovenkant van de tomaten.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. 3 Schik de tomaten op een barbecuebestendige ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Laat 10 à 15 min. afgedekt bakken (bv. met aluminiumfolie). Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 4.6 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 9.2 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Classic Roodbruin bier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal