- Bewaar

- Bewaar
Havermoutbroodjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de bloem met de havermout.
-
Bereiding:
-
Doe de melk samen met 2 dl water in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur tot de vloeistof lauw is. Neem van het vuur.
-
Verkruimel de gist in een kommetje en giet er een beetje lauwe melk met water bij. Roer goed tot de gist volledig is opgelost.
-
Doe de boter, de suiker en het zout bij de rest van de lauwe melk in het steelpannetje. Zet opnieuw op het vuur en roer tot de boter en de suiker volledig gesmolten zijn. Neem van het vuur.
-
Voeg het gistmengsel en de helft van de bloem met havermout toe en roer goed. Voeg dan de rest van de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 min. tot het elastisch is. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Kneed daarna nog even verder en voeg het lijnzaad toe. Kneed tot de zaadjes goed verdeeld zijn over het deeg.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol 12 bolletjes van telkens ± 75 g deeg en leg op de bakplaat.
-
Dek de bolletjes deeg af met een keukenhanddoek en laat nog eens 30 min. rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bak de broodjes 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de bloem met de havermout.
-
Bereiding:
-
Doe de melk samen met 2 dl water in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur tot de vloeistof lauw is. Neem van het vuur.
-
Verkruimel de gist in een kommetje en giet er een beetje lauwe melk met water bij. Roer goed tot de gist volledig is opgelost.
-
Doe de boter, de suiker en het zout bij de rest van de lauwe melk in het steelpannetje. Zet opnieuw op het vuur en roer tot de boter en de suiker volledig gesmolten zijn. Neem van het vuur.
-
Voeg het gistmengsel en de helft van de bloem met havermout toe en roer goed. Voeg dan de rest van de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 min. tot het elastisch is. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Kneed daarna nog even verder en voeg het lijnzaad toe. Kneed tot de zaadjes goed verdeeld zijn over het deeg.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol 12 bolletjes van telkens ± 75 g deeg en leg op de bakplaat.
-
Dek de bolletjes deeg af met een keukenhanddoek en laat nog eens 30 min. rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bak de broodjes 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.