Havermoutkoekjes met chocolade
Havermoutkoekjes met chocolade

Havermoutkoekjes met chocolade

Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 155 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verdeel de havermout over een bakplaat met bakpapier en zet 5 min. onder de ovengrill.

  4. Mix ondertussen de boter, het ei, de suiker en de melk met de kloppers van de mixer in een grote kom tot een luchtig deeg.

  5. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Voeg eerst de havermout toe, dan de botermengeling en als laatste de chocoladecallets.

  6. Vorm balletjes van telkens 1 eetl. deeg (dat gaat makkelijk als u uw handen eerst vochtig maakt). Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat telkens 3 à 4 cm tussen. Plet lichtjes met een vork en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verdeel de havermout over een bakplaat met bakpapier en zet 5 min. onder de ovengrill.

  4. Mix ondertussen de boter, het ei, de suiker en de melk met de kloppers van de mixer in een grote kom tot een luchtig deeg.

  5. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Voeg eerst de havermout toe, dan de botermengeling en als laatste de chocoladecallets.

  6. Vorm balletjes van telkens 1 eetl. deeg (dat gaat makkelijk als u uw handen eerst vochtig maakt). Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat telkens 3 à 4 cm tussen. Plet lichtjes met een vork en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 155 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal