Havermoutsoep met venkel
Havermoutsoep met venkel

Havermoutsoep met venkel

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 165 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 22.8 g
Suiker 8 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 5.6 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de halve venkel en snij de venkel in blokjes van 1/2 cm.

  4. Bereiding:
  5. Giet 1/2 L water in een kookpot en voeg de venkel, de havermout, de olijfolie, de tijm en het zout toe. Meng goed.

  6. Breng al roerend aan de kook op een zacht vuur. Laat 10 min. koken tot de bereiding ingedikt is.

  7. Giet er de melk bij en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de soep warm met een scheutje honing.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de halve venkel en snij de venkel in blokjes van 1/2 cm.

  4. Bereiding:
  5. Giet 1/2 L water in een kookpot en voeg de venkel, de havermout, de olijfolie, de tijm en het zout toe. Meng goed.

  6. Breng al roerend aan de kook op een zacht vuur. Laat 10 min. koken tot de bereiding ingedikt is.

  7. Giet er de melk bij en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de soep warm met een scheutje honing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 165 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 22.8 g
Suiker 8 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 5.6 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal