- Bewaar

- Bewaar
Havermoutsoep met venkel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Verwijder de harde kern uit de halve venkel en snij de venkel in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Giet 1/2 L water in een kookpot en voeg de venkel, de havermout, de olijfolie, de tijm en het zout toe. Meng goed.
-
Breng al roerend aan de kook op een zacht vuur. Laat 10 min. koken tot de bereiding ingedikt is.
-
Giet er de melk bij en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep warm met een scheutje honing.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Verwijder de harde kern uit de halve venkel en snij de venkel in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Giet 1/2 L water in een kookpot en voeg de venkel, de havermout, de olijfolie, de tijm en het zout toe. Meng goed.
-
Breng al roerend aan de kook op een zacht vuur. Laat 10 min. koken tot de bereiding ingedikt is.
-
Giet er de melk bij en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep warm met een scheutje honing.