Hawaïaanse burger met avocadofrietjes
Hawaïaanse burger met avocadofrietjes

Hawaïaanse burger met avocadofrietjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 73.1 g
Suiker 20.8 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 22.9 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de schil en de harde kern van de ananas. Snij in schijven van ± 1/2 cm dik.

  4. Snij de rode ui in ringen. Snij de tomaten in plakjes. Snipper het bieslook fijn.

  5. Klop de eieren los in een diep bord. Snij de sneetjes cheddar in 2. Snij de broodjes in 2.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado's in repen van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Meng het paneermeel samen met het lookpoeder en het paprikapoeder in een diep bord. Haal de avocadorepen eerst door de eieren en daarna door het paneermeel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de ananas 2 min. aan elke kant goudbruin. Zet opzij.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant.

  11. Snij de hamburgerbroodjes in 2 en leg de laatste 4 min. in de oven bij de avocadoreepjes.

  12. Meng intussen de Griekse yoghurt met het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.

  13. Verdeel de sla, de tomaten, 1 eetl. Griekse yoghurtdressing, de burger, de cheddar, de barbecuesaus, de rode ui en de ananas over de warme hamburgerbroodjes. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Prik er een leuke prikker in om de burger vast te zetten. Serveer met de avocadofrietjes.

Tip

U kan dit recept ook op de barbecue klaarmaken. Bestrijk dan eerst de ananas en de burger met olijfolie voor u ze op de hete barbecue legt. De broodjes kan u ook kort bakken op het rooster.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de schil en de harde kern van de ananas. Snij in schijven van ± 1/2 cm dik.

  4. Snij de rode ui in ringen. Snij de tomaten in plakjes. Snipper het bieslook fijn.

  5. Klop de eieren los in een diep bord. Snij de sneetjes cheddar in 2. Snij de broodjes in 2.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado's in repen van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Meng het paneermeel samen met het lookpoeder en het paprikapoeder in een diep bord. Haal de avocadorepen eerst door de eieren en daarna door het paneermeel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de ananas 2 min. aan elke kant goudbruin. Zet opzij.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant.

  11. Snij de hamburgerbroodjes in 2 en leg de laatste 4 min. in de oven bij de avocadoreepjes.

  12. Meng intussen de Griekse yoghurt met het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.

  13. Verdeel de sla, de tomaten, 1 eetl. Griekse yoghurtdressing, de burger, de cheddar, de barbecuesaus, de rode ui en de ananas over de warme hamburgerbroodjes. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Prik er een leuke prikker in om de burger vast te zetten. Serveer met de avocadofrietjes.

Tip

U kan dit recept ook op de barbecue klaarmaken. Bestrijk dan eerst de ananas en de burger met olijfolie voor u ze op de hete barbecue legt. De broodjes kan u ook kort bakken op het rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 73.1 g
Suiker 20.8 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 22.9 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Les Trois Colonnes rosé A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal