Hazelnoot-sinaasappelkoekjes met chocolade
Hazelnoot-sinaasappelkoekjes met chocolade

Hazelnoot-sinaasappelkoekjes met chocolade

40 min.
Tussendoortje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de sinaasappel: u hebt 3 eetl. raspsel nodig.

  3. Hou 18 hazelnoten opzij voor de versiering en hak de rest van de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).

  4. Bereiding:
  5. Meng de bloem met het zout en de vanillesuiker. Voeg de honing, de boter in stukjes en het sinaasappelraspsel toe. Meng goed.

  6. Meng er de grofgehakte hazelnoten en de chocoladecallets door.

  7. Vorm koekjes met de hand: maak bolletjes ter grootte van een walnoot en plet ze. Leg op een ingevette bakplaat en versier elk koekje met een hele hazelnoot. Druk de nootjes stevig in het deeg.

  8. Bak de koekjes 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Hou de koekjes goed in het oog, ze moeten nog veerkrachtig en lichtjes goudbruin zijn.

  9. Afwerking:
  10. Laat de koekjes 1 à 2 u afkoelen op een rooster.

Tip

U kan de koekjes ook versieren met een glazuurlaagje. Meng 3 eetl. poedersuiker druppelsgewijs met een klein beetje koud water tot een papje. Strijk er de bovenlaag van de koekjes mee in.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de sinaasappel: u hebt 3 eetl. raspsel nodig.

  3. Hou 18 hazelnoten opzij voor de versiering en hak de rest van de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).

  4. Bereiding:
  5. Meng de bloem met het zout en de vanillesuiker. Voeg de honing, de boter in stukjes en het sinaasappelraspsel toe. Meng goed.

  6. Meng er de grofgehakte hazelnoten en de chocoladecallets door.

  7. Vorm koekjes met de hand: maak bolletjes ter grootte van een walnoot en plet ze. Leg op een ingevette bakplaat en versier elk koekje met een hele hazelnoot. Druk de nootjes stevig in het deeg.

  8. Bak de koekjes 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Hou de koekjes goed in het oog, ze moeten nog veerkrachtig en lichtjes goudbruin zijn.

  9. Afwerking:
  10. Laat de koekjes 1 à 2 u afkoelen op een rooster.

Tip

U kan de koekjes ook versieren met een glazuurlaagje. Meng 3 eetl. poedersuiker druppelsgewijs met een klein beetje koud water tot een papje. Strijk er de bovenlaag van de koekjes mee in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Décaf Dessert Lichtgebrande koffiemengeling met een zachte smaak en een puntige aciditeit.

Bekijk het recept digitaal