- Bewaar
- Bewaar
Hazenrug met aardappelgratin en witloof met bosbessen
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Guitignan A.O.P. Moulis-en-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van enkele mm (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. boter en pers er het knoflook over. Schik er de aardappelschijfjes dakpansgewijs in en bestrooi met de diepgevroren erwten.
-
Klop de mosterd los met de melk en de room en kruid met peper en zout. Giet over de aardappelen en bestrooi met het paneermeel. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het witloof in de lengte in 2. Lepel telkens 1 eetl. bereide bosbessen over 8 halve stronken en leg er een halve stronk bovenop. Wikkel er een sneetje spek rond. Leg in een ovenschaal en zet de laatste 30 min. bij de aardappelen in de oven.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Snij de hazenrugfilets in schuine stukken en verdeel over de borden. Geef er een beetje aardappelgratin en 2 gevulde witloofstronken bij.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Guitignan A.O.P. Moulis-en-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van enkele mm (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. boter en pers er het knoflook over. Schik er de aardappelschijfjes dakpansgewijs in en bestrooi met de diepgevroren erwten.
-
Klop de mosterd los met de melk en de room en kruid met peper en zout. Giet over de aardappelen en bestrooi met het paneermeel. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het witloof in de lengte in 2. Lepel telkens 1 eetl. bereide bosbessen over 8 halve stronken en leg er een halve stronk bovenop. Wikkel er een sneetje spek rond. Leg in een ovenschaal en zet de laatste 30 min. bij de aardappelen in de oven.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Snij de hazenrugfilets in schuine stukken en verdeel over de borden. Geef er een beetje aardappelgratin en 2 gevulde witloofstronken bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Guitignan A.O.P. Moulis-en-Médoc