- Bewaar

- Bewaar
Hazenrug met groentetorentje
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mazeris A.C. Canon-Fronsac Wijn Flamboyant A.C. Fitou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de middennerf uit de koolbladeren en snij in fijne reepjes.
-
Snij de wortelen in gelijke stukken.
-
Snipper de sjalot en knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets goudbruin aan alle kanten gedurende 1 min. Haal de filets uit de pan en wikkel ze elk in sneetjes spek. Leg ze weer in de pan. Laat een 8-tal min. bakken. Het vlees moet nog rosé zijn.
-
Breng de worteltjes aan de kook samen met het kruidentuiltje gedurende ± 20 min. Giet af en mix samen met 1 eetl. boter en peper en zout tot een gladde massa. Zet opzij en hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en fruit de sjalot en het knoflook glazig. Stoof de groene kool gedurende 15 min. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
Haal het vlees uit de braadpan. Giet de porto en wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Voeg er de kruidnagel en het kaneelpoeder aan toe en laat gedurende 5 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg de room toe, kruid naar smaak met peper en zout en bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een groentetorentje van wortelpuree in het midden van de borden en plaats er wat gestoofde kool op. Snij de hazenrugfilet in schuine sneetjes en plaats de sneetjes rond het torentje. Lepel er de saus tussen en serveer met rösti.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mazeris A.C. Canon-Fronsac Wijn Flamboyant A.C. Fitou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de middennerf uit de koolbladeren en snij in fijne reepjes.
-
Snij de wortelen in gelijke stukken.
-
Snipper de sjalot en knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets goudbruin aan alle kanten gedurende 1 min. Haal de filets uit de pan en wikkel ze elk in sneetjes spek. Leg ze weer in de pan. Laat een 8-tal min. bakken. Het vlees moet nog rosé zijn.
-
Breng de worteltjes aan de kook samen met het kruidentuiltje gedurende ± 20 min. Giet af en mix samen met 1 eetl. boter en peper en zout tot een gladde massa. Zet opzij en hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en fruit de sjalot en het knoflook glazig. Stoof de groene kool gedurende 15 min. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
Haal het vlees uit de braadpan. Giet de porto en wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Voeg er de kruidnagel en het kaneelpoeder aan toe en laat gedurende 5 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg de room toe, kruid naar smaak met peper en zout en bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een groentetorentje van wortelpuree in het midden van de borden en plaats er wat gestoofde kool op. Snij de hazenrugfilet in schuine sneetjes en plaats de sneetjes rond het torentje. Lepel er de saus tussen en serveer met rösti.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mazeris A.C. Canon-Fronsac Wijn Flamboyant A.C. Fitou