Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes
Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes

Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 31.2 g
Eiwit 32 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Spoel af en dep droog.

  3. Snij de ui en wortel in stukken.

  4. Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.

  5. Maak de kriekensaus: laat 1,5 dl water inkoken met 1,5 eetl. suiker tot de suiker goudkleurig wordt (karamel).

  6. Blus met 1 dl van het kriekensap en laat inkoken tot een stroperige vloeistof.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er kort de ui en wortel in. Strooi er de bloem over en laat verder stoven.

  8. Voeg de wildfond, het kriekbier, de tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat ± 4 min. koken zodat de saus wat indikt.

  9. Giet door een zeef bij de kriekensiroop. Zet koel weg.

  10. Bereiding:
  11. Laat de kriekensaus verder inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor om en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte noordkrieken toe en warm op.

  12. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hazenrugfilets gedurende 3 min. aan elke zijde (het vlees moet nog rozig zijn). Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Dien op met aardappelpuree of kroketjes, en waterkers of gestoofde groenten (bv. witloof of venkel).

Tip

Bijgerecht: Witloof met vanille en appel Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Bak 500 g witloof en 2 appelen in stukjes. Voeg 1 vanillestokje toe dat u in de lengte hebt opengesneden. Bak al roerend gedurende 5 min. Voeg 1 eetl. honing toe en laat nog 5 min. gaar worden op een hevig vuur. Verwijder het vanillestokje en kruid naar smaak met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Spoel af en dep droog.

  3. Snij de ui en wortel in stukken.

  4. Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.

  5. Maak de kriekensaus: laat 1,5 dl water inkoken met 1,5 eetl. suiker tot de suiker goudkleurig wordt (karamel).

  6. Blus met 1 dl van het kriekensap en laat inkoken tot een stroperige vloeistof.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er kort de ui en wortel in. Strooi er de bloem over en laat verder stoven.

  8. Voeg de wildfond, het kriekbier, de tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat ± 4 min. koken zodat de saus wat indikt.

  9. Giet door een zeef bij de kriekensiroop. Zet koel weg.

  10. Bereiding:
  11. Laat de kriekensaus verder inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor om en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte noordkrieken toe en warm op.

  12. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hazenrugfilets gedurende 3 min. aan elke zijde (het vlees moet nog rozig zijn). Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Dien op met aardappelpuree of kroketjes, en waterkers of gestoofde groenten (bv. witloof of venkel).

Tip

Bijgerecht: Witloof met vanille en appel Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Bak 500 g witloof en 2 appelen in stukjes. Voeg 1 vanillestokje toe dat u in de lengte hebt opengesneden. Bak al roerend gedurende 5 min. Voeg 1 eetl. honing toe en laat nog 5 min. gaar worden op een hevig vuur. Verwijder het vanillestokje en kruid naar smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 31.2 g
Eiwit 32 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape Deze opmerkelijke rode châteauneuf wordt gemaakt van de druiven syrah, mourvèdre en grenache en heeft een sterk karakter. Het is een krachtige, volle en robuuste wijn met een rijk boeket. Wijn Michel Torino Réserve Cabernet Sauvignon Argentinië Deze wijn is gemaakt van de beste cabernet sauvignon-druiven en heeft gerijpt op eiken vaten. Complexe, rijke, elegante rode wijn met aroma's van zwart fruit.

Bekijk het recept digitaal