Heekfilet met gebakken venkel en wortel
Heekfilet met gebakken venkel en wortel

Heekfilet met gebakken venkel en wortel

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1770 kj
Energie 423 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 31.3 g
Suiker 7.8 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 24.7 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking. Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en roerbak de aardappelen, de venkel en de wortel 5 min. Overgiet met 1 dl water en laat afgedekt nog 10 min. garen. Kruid met peper en zout.

  4. Doe intussen het knoflook, de peterselie en de sjalot in een hoge maatbeker. Voeg de olijfolie en 1 el water toe en mix fijn. Meng onder de groenten en bak nog 2 min.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de heekfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Schik op de borden en serveer er de groenten bij.

Tip
Mealprepping

Weinig tijd? Maak het recept vooraf klaar t.e.m. stap 3, maar roer het peterseliemengsel pas op het moment zelf onder de opgewarmde groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking. Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en roerbak de aardappelen, de venkel en de wortel 5 min. Overgiet met 1 dl water en laat afgedekt nog 10 min. garen. Kruid met peper en zout.

  4. Doe intussen het knoflook, de peterselie en de sjalot in een hoge maatbeker. Voeg de olijfolie en 1 el water toe en mix fijn. Meng onder de groenten en bak nog 2 min.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de heekfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Schik op de borden en serveer er de groenten bij.

Tip
Mealprepping

Weinig tijd? Maak het recept vooraf klaar t.e.m. stap 3, maar roer het peterseliemengsel pas op het moment zelf onder de opgewarmde groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1770 kj
Energie 423 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 31.3 g
Suiker 7.8 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 24.7 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St.Bernardus Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal