- Bewaar

- Bewaar
Heekfilet met gebakken venkel en wortel
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St.Bernardus Tripel Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking. Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en roerbak de aardappelen, de venkel en de wortel 5 min. Overgiet met 1 dl water en laat afgedekt nog 10 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Doe intussen het knoflook, de peterselie en de sjalot in een hoge maatbeker. Voeg de olijfolie en 1 el water toe en mix fijn. Meng onder de groenten en bak nog 2 min.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de heekfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Schik op de borden en serveer er de groenten bij.
Mealprepping
Weinig tijd? Maak het recept vooraf klaar t.e.m. stap 3, maar roer het peterseliemengsel pas op het moment zelf onder de opgewarmde groenten.
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St.Bernardus Tripel Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking. Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en roerbak de aardappelen, de venkel en de wortel 5 min. Overgiet met 1 dl water en laat afgedekt nog 10 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Doe intussen het knoflook, de peterselie en de sjalot in een hoge maatbeker. Voeg de olijfolie en 1 el water toe en mix fijn. Meng onder de groenten en bak nog 2 min.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de heekfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Schik op de borden en serveer er de groenten bij.
Mealprepping
Weinig tijd? Maak het recept vooraf klaar t.e.m. stap 3, maar roer het peterseliemengsel pas op het moment zelf onder de opgewarmde groenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier St.Bernardus Tripel Sterk blond bier