Heilbot en tagliatelle met Mrouzia-saus
Heilbot en tagliatelle met Mrouzia-saus

Heilbot en tagliatelle met Mrouzia-saus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1034 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 138.7 g
Suiker 64.9 g
Vezel 12 g
Eiwit 40.4 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. ontdooitijd + 15 min.

  4. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm.

  6. Snij de uien in halvemaantjes van 1/2 cm en snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in en dan in stukjes van 1 cm.

  8. Laat de rozijnen weken in lauw water.

  9. Hak de koriander grof.

  10. Bereiding:
  11. Kook de wortelen 5 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de courgettes toe en laat nog 3 à 5 min. verder garen. Giet af.

  12. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook 1 à 2 min. Roer er de komijn, de gember en de tomatenpuree onder. Voeg de kaneelstokjes en de rietsuiker toe.

  13. Overgiet met de bouillon, dek af en laat 25 min. sudderen.

  14. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en laat nog 15 min. onafgedekt garen.

  15. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  16. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukken vis 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groenten en de saus over. Serveer met de vis en werk af met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. ontdooitijd + 15 min.

  4. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm.

  6. Snij de uien in halvemaantjes van 1/2 cm en snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in en dan in stukjes van 1 cm.

  8. Laat de rozijnen weken in lauw water.

  9. Hak de koriander grof.

  10. Bereiding:
  11. Kook de wortelen 5 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de courgettes toe en laat nog 3 à 5 min. verder garen. Giet af.

  12. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook 1 à 2 min. Roer er de komijn, de gember en de tomatenpuree onder. Voeg de kaneelstokjes en de rietsuiker toe.

  13. Overgiet met de bouillon, dek af en laat 25 min. sudderen.

  14. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en laat nog 15 min. onafgedekt garen.

  15. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  16. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukken vis 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groenten en de saus over. Serveer met de vis en werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1034 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 138.7 g
Suiker 64.9 g
Vezel 12 g
Eiwit 40.4 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal